Oltchim a depus memoriu impotriva arbitrajului

Apropo.ro / 10.01.2008, 09:40
Oltchim a depus memoriu impotriva arbitrajului
Oltchim Ramnicu Valcea a depus memoriu impotriva arbitrajului din meciul pierdut la Brasov, scor 26-27, in fata Rulmentului

Clubul de handbal Oltchim Ramnicu Valcea a depus memoriu, miercuri, la Federatia Romana de Handbal, impotriva arbitrajului din meciul pierdut la Brasov, scor 26-27, in fata Rulmentului, in etapa a XI-a a Ligii Nationale, a declarat presedintele gruparii valcene, Ioan Gavrilescu.

"Clubul Oltchim a facut un memoriu la Federatia Romana de Handbal, in care incriminam maniera de arbitraj care a permis un joc foarte dur, «kamikazian» as putea sa-l numesc, practicat de echipa din Brasov, in urma caruia avem doua jucatoare accidentate grav (n.r. Roxana Gatzel si Steluta Luca), care sunt scoase din circuitul sportiv pentru circa trei luni de zile. In memoriu cerem sa se analizeze, sa se vizioneze caseta, sa se vada daca ceea ce spunem noi este adevarat sau nu, iar in cazul in care se considera ca cei doi arbitri au o parte de vina, sa primeasca si ei o sanctiune, cel putin atat", a afirmat Gavrilescu.

Oficialul valcean a subliniat ca cele doua handbaliste erau jucatoare de baza atat la Oltchim, cat si la echipa nationala. "In martie vin calificarile pentru JO si se pare ca fetele astea nu vor mai putea juca, cel putin Roxana Gatzel suta la suta, pentru ca sta cu mana in ghips, apoi din nou recuperarea patru sau cinci saptamani. S-a jucat prea inversunat. Aceste dispute Brasov – Oltchim au luat niste aspecte mai putin sportive si nu este corect. Nu stiu cine inflameaza spiritele, cine le invata sa joace asa de dur", a spus presedintele gruparii valcene.

Intrebat daca declaratiile "razboinice" facute de cei doi antrenori inaintea meciului au contribuit la inflamarea spiritelor, Gavrilescu a raspuns: "Ba se poate sa fi contribuit. Chiar si declaratia domnului Florescu (n.r. – Teodor Florescu, finantatorul clubului Rulmentul), dupa meci, care a spus ca acesta a fost obiectivul lor, sa bata Oltchimul, iar ce va fi mai departe nu mai conteaza. Nu se fac astfel de declaratii, pentru ca astea incita. Sau ma rog, extrapolate, poti sa crezi ca daca ai avut un sigur tel, sa bati Oltchimul, lasa-ma sa cred ca ai facut apel poate si la alte mijloace care sunt mai putin ortodoxe sau sportive, ceea ce nu este bine".

Ioan Gavrilescu considera ca rezultatul din meciul cu Rulemntul "este incorect pentru ca nu s-a jucat handbal", echipa sa nefiind lasata sa joace la adevarata sa valoare. "Acesta nu a fost un meci de handbal curat. Meciuri de handbal curat sunt in Liga Campionilor, unde sunt echipe mult mai valoroase decat Brasovul. Acolo esti lasat sa joci, te poti exprima la valoarea pe care o ai, pentru ca arbitrii asigura, in general, un climat corect desfasurarii jocului", a precizat Gavrilescu.

Presedintele Oltchimului sugereaza ca arbitrii ar fi dezavantajat intentionat formatia sa in meciul cu Rulmentul. "Arbitrii sunt principalii vinovati. Eu nu condamn echipa din Brasov. Ea joaca folosind mijloacele pe care le are. Vrea sa bata pe Oltchim cu tot dinadinsul si atunci au jucat cum au jucat, cu multa ambitie, peste regulament de «n» ori, dar nu ele sunt vinovate, ci arbitrii, care au permis acest joc. Arbitrii au rolul sa vegheze la buna desfasurare a jocului. Daca ei nu au facut-o, se naste intrebarea de ce nu au facut-o. N-au facut-o pentru ca nu stiu sa arbitreze, nu sunt buni si atunci nu trebuiau ei delegati sau n-au facut-o din alte motive, ma intelegeti…", a afirmat Ioan Gavrilescu.

Oficialul valcean a incheiat spunand ca nu ar fi facut niciun fel de comentariu dupa meci, numai pentru faptul ca formatia sa pierdut, ci motivul depunerii memoriului este accidentarea celor doua handbaliste.