Oltchim Râmnicu Vâlcea, doar egal cu Metz în Liga Campionilor

De: Tanase Dragos - Marian / 27.02.2012, 09:59
Oltchim Râmnicu Vâlcea, doar egal cu Metz în Liga Campionilor
Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a terminat la egalitate, ieri, în deplasare, scor 26-26 (15-15), cu formația franceză Metz Handball, în etapa a IV-a din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor.

Marcatoare:

Metz: Andriușina 6 goluri, Liscevici 4, Mendy 3, Csaki 3, Ognjenovici 2, Kamto 2, Pruhomme 2, Broch 2, Limal 2

Oltchim: Jovanovici 6 goluri, Managarova 5, Vetkova 4, Brădeanu 4, Ardean Elisei 3, Ozel 1, Manea 1, Curea 1, Chirilă 1.

În primele trei partide, Oltchim a învins slovenele de le Krim, în deplasare, 31-25, pe Metz, la Râmnicu Vâlcea, cu 30-21, dar a și suferit cea mai drastică înfrângere, tot acasă, cu Buducnost, scor 24-34.

Antrenorul Radu Voinea e supărat, pe bună dreptate, după egalul cu Metz

Antrenorul Radu Voinea e supărat, pe bună dreptate, după egalul cu Metz

Buducnost este și liderul grupei a 2-a, cu patru victorii din tot atâtea meciuri disputate, dar și calificată deja în semifinale, la fel ca Gyor ETO, în grupa 1. Oltchim se află pe locul 2, cu 5 puncte, urmată de Krim, cu 2 și Metz, 1 punct. Oltchim mai are nevoie de un punct în ultimele două partide, pentru a-și asigura calificarea în semifinale.

În ultimele două etape sunt programate confruntările: Buducnost – Metz Handball și Oltchim – Krim (în 4 martie) și Krim – Metz (10 martie), respectiv Buducnost – Oltchim (11 martie). În grupa 1 principală se confruntă echipele Larvik HK (Norvegia), Gyor ETO (Ungaria), Itxako Navarra (Spania) și FC Midtjylland (Danemarca).

Primele două clasate din fiecare din cele două grupe vor juca semifinalele competiției. În grupele preliminare, Oltchim a încheiat cu un bilanț de cinci victorii și o înfrângere, acumulând 10 puncte, cu care a fost liderul grupei D. Obiectivul sezonului pentru formația antrenată de Radu Voina este jucarea finalei. Trofeul este deținut de Larvik HK (Norvegia).

Vezi cum s-a desfășurat meciul dintre Oltchim și Metz, pe Mediafax.ro