Oltchim, victorie în deplasarea de la Viborg

Apropo.ro / 03.01.2008, 11:43
Oltchim, victorie în deplasarea de la Viborg
Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 31-29 (20-16), formația daneză Viborg HK.

Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 31-29 (20-16), formația daneză Viborg HK, în etapa a cincea a grupei D preliminare a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Formația vâlceană, care era deja calificată în faza grupelor principale încă dinaintea partidei din Danemarca, va juca ultimul meci din grupa D preliminară la 11 ianuarie, de la ora 21.00, în deplasare, cu Buducnost T-Mobile (Muntenegru).

După cinci meciuri disputate în grupa D, Oltchim este lider, cu 10 puncte și un bilanț de 5 victorii. Primele două clasate se califică în grupele principale ale Ligii Campionilor. Cea de-a doua partidă a grupei D din runda a cincea se va juca la 6 ianuarie, între Ferencvaros Budapesta și Buducnost.

Tadici: Sunt mândru că am învins pe Viborg

Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat, după victoria, cu scorul de 31-29, înregistrată de Oltchim Râmnicu Vâlcea în meciul cu Viborg HK, că este mândru de acest rezultat, obținut în fața unei formații care probabil are un buget de șase ori mai mare decât echipa sa.

"Cred că am dominat meciul de la început până la sfârșit și sunt bucuros că suntem pe primul loc în grupă. Sunt mândru că am învins o formație ca Viborg, care probabil are un buget de șase ori mai mare decât al nostru", a afirmat Tadici pentru Eurohandball.com.

Antrenorul echipei Viborg, Tomas Ryde, consideră că la meciul de miercuri decisiv a fost faptul că apărarea daneză nu a fost prea bună la început. "Nu este o scuză faptul că ne-au lipsit multe jucătoare. Și Oltchimului i-au lipsit jucătoare. Apărarea noastră nu a funcționat la început și acest lucru a fost decisiv", a precizat Ryde.