Olteanu: Parlamentul va aproba stergerea datoriilor Termoelectrica

Apropo.ro / 07.08.2007, 13:55
Olteanu: Parlamentul va aproba stergerea datoriilor Termoelectrica
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, considera ca ordonanta privind stergerea datoriilor mai multor companii, printre care si Termoelectrica, va fi aprobata de Parlament, întrucât restantele sunt istorice, preluate de companie prin restructurarea sistemului. Potrivit

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, considera ca ordonanta privind stergerea datoriilor mai multor companii, printre care si Termoelectrica, va fi aprobata de Parlament, întrucât restantele sunt istorice, preluate de companie prin restructurarea sistemului.

Potrivit acestuia, actul normativ aprobat de Guvern la finele anului trecut se afla la Comisia de Industrii din Camera Deputatilor.

„Din punctul meu de vedere, aceste datorii înregistrate de Termoelectrica sunt istorice, pur virtuale, si au fost acumulate de companie în urma restructurarii sistemului energetic”, a spus Olteanu.

El a adaugat ca aceste datorii trebuia sa fie sterse în urma cu mai multi ani, decizie care însa nu a fost luata.

„Ordonanta a fost aprobata de Guvern la finele anului 2006, înainte cu câteva zile de integrarea la Uniunea Europeana si este vorba despre o curatenie finala pe care autoritatile nu au facut-o mai devreme”, a mai spus Olteanu.

Mediafax