Olteanu: PNLa propus alegeri anticipate, dar PD a refuzat

Apropo.ro / 06.12.2006, 09:34
Olteanu: PNLa propus alegeri anticipate, dar PD a refuzat
Liberalul Bogdan Olteanu a confirmat, marți seara, ca PNL a propus luni democraților declanșarea de alegeri anticipate, pentru ca un guvern nu poate funcționa fara majoritate parlamentara, o modalitate de constatare a susținerii Executivului fiind trecerea unui

Liberalul Bogdan Olteanu a confirmat, marți seara, ca PNL a propus luni democraților declanșarea de alegeri anticipate, pentru ca un guvern nu poate funcționa fara majoritate parlamentara, o modalitate de constatare a susținerii Executivului fiind trecerea unui ministru prin votul Legislativului.

Olteanu a spus, într-o emisiune la Antena 3, ca liberalii le-au propus luni democraților declanșarea de alegeri anticipate, întrucât daca un guvern nu are majoritate parlamentara nu poate funcționa, însa aceștia nu au fost de acord. El a confirmat astfel declarațiile acordate luni agenției MEDIAFAX de surse din PNL.

Președintele Camerei a adaugat ca o modalitate în care se poate constata daca Executivul se poate baza pe o majoritate parlamentara este ca un ministru sa fie votat de Parlament.

„Daca este o problema sa mearga Mircea Toader singur, merge și Vosganian cu el, merge și Motreanu în Parlament”, a mai spus Olteanu, referindu-se la faptul ca democrații sunt nemulțumiți ca Mircea Toader, desemnat de PD pentru funcția de ministru al Economiei și Comerțului, deținuta pâna luni de conservatorul Codruț Șereș, trebuie validat in Parlament.

Bogdan Olteanu a apreciat ca, de fapt, problema este ca exista modificari de poziții de la o zi la alta.

Mediafax