Omar Hayssam, transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Mărgineni

Apropo.ro / 15.08.2013, 14:00
Omar Hayssam, transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Mărgineni
Omar Hayssam a fost transferat, joi, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Mărgineni, fiindu-i stabilit un regim de maximă siguranță, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Executarea pedepsei în regim de maximă siguranță a fost stabilită întrucât Omar Hayssam are o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian.

Potrivit legii, regimul de maximă siguranță se aplică inițial persoanelor condamnate la pedeapsa detenției pe viață și celor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani.

Deținuților care execută pedeapsa în regim de maximă siguranță li se aplică măsuri stricte de pază, supraveghere și escortare. Aceștia sunt cazați, de regulă, individual, prestează muncă și desfășoară activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială în grupuri mici, în spații anume stabilite în interiorul penitenciarului, sub supraveghere continuă.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus în țară după șapte ani de la fuga acestuia din România.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!