Omleta dulce

Apropo.ro / 22.06.2006, 11:11
Omleta dulce
Ingrediente pentru 4 porții 3 albușuri, 3 galbenușuri, 100 g zahar, 70 g faina, 1 praf de copt, 3 linguri migdale sau nuci macinate, 250 g branza de vaci bine scursa, 1 plic zahar vanilinat, 200 g frișca, piersici din compot, zahar pudra pentru ornat. Preparare Se

Ingrediente pentru 4 porții
3 albușuri, 3 galbenușuri, 100 g zahar, 70 g faina, 1 praf de copt, 3 linguri migdale sau nuci macinate, 250 g branza de vaci bine scursa, 1 plic zahar vanilinat, 200 g frișca, piersici din compot, zahar pudra pentru ornat.

Preparare
Se deseneaza pe hartie de copt 4 cercuri, folosind o farfurie pentru desert. Se bat albușurile spuma, adaugandu-se treptat zaharul. Cand spuma s-a întarit, se adauga galbenușurile și faina, amestecata cu praful de copt și migdalele macinate. Aluatul se împarte în patru și se întinde pe cercurile de hartie. Se coc în cuptor 8-10 minute, timp în care se pregatește umplutura. Se amesteca branza cu zaharul vanilinat, piersicile fara coaja, marunțite bine, și frișca. Fiecare „omleta” se umple cu crema de branza și piersici. Se pudreaza cu zahar pudra.

Acasa Magazin