OmniTouch face orice suprafata interactiva

Apropo.ro / 18.10.2011, 13:27
Sistemul OmniTouch iti permite sa folosesti diverse aplicatii si sa interactionezi cu ele pe orice suprafata, fara a mai fi constrans de un ecran redus.

Era si cazul ca cineva sa dezvolte un sistem holografic real de interactiune intre om si aplicatie fara sa existe limitarea la un display fix sau unul mobil dar de dimensiuni reduse.

Dezvoltat de catre Microsoft Research si Universitatea Carnegie Mellon, OmniTouch foloseste un pico proiector ca sa afiseze interfata pe o suprafata care poate fi un perete, o masa, un picior, un antebrat sau orice altceva.

Axandu-se pe un sistem similar celui de la Microsoft Kinect, sistemul iti poate urmari degetele in timp ce tastezi, fiind capabil si de multitouch, analizand 3D functiile aplicatiilor (adica reuseste sa faca diferenta intre un obiect proiectat si unul peste care utilizatorul apasa cu degetul).

Ramane de vazut daca aceasta tehnologie va fi dezvoltata in continuare, aria ei de aplicabilitate fiind foarte mare, putand fii chiar urmatorul pas al ecranelor multitouch de astazi.