„Omul albastru” a murit, la 62 de ani

De: Gabriela Voicu / 26.09.2013, 16:00
Paul Karason, americanul care a devenit faimos pentru că avea pielea albastră, a murit, luni, într-un spital din Washington, SUA, la vârsta de 62 de ani.

Paul Karason, americanul care a devenit faimos pentru că avea pielea albastră, a murit, luni, într-un spital din Washington, SUA, la vârsta de 62 de ani. 

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Karason fusese internat săptămâna trecută, după ce a suferit un infarct. El era bolnav și de pneumonie, potrivit declarațiilor soției sale, Jo Anna.

„Omul albastru” arăta normal până acum 15 ani, când pielea sa a iînceput să își schimbe culoarea din cauza unui sindrom rar, cunoscut sub denumirea „argyria” (intoxicare cu argint). 

Pielea lui Karason a devenit albastră după ce a urmat un tratament cu argint coloidal, pentru a trata o dermatită.

Paul Karason, înainte și după ce a devenit albastru

Jo Anna a mai spus că oamenii obișnuiau să îi strige soțul „Papa Smurf”, barba lungă și albă a bărbatului contribuind la aspectul său similar cu al ștrumfului.

„Era o poreclă pe care nu o tolera dacă venea din partea adulților. Dar dacă venea un copil și îl striga așa, îl făcea să zâmbească”, a mai declarat femeia.

În 2008, Paul Karason a decis să nu mai trăiască izolat și a vorbit despre boala sa la TODAY show.

„O vreme a fost prea bolnav pentru a mai munci. Nu îi plăcea să iasă din casă, decât dacă era necesar”, a mai spus soția omului albastru. Cauza morții acestuia nu a fost încă dezvăluită.