Omul bionic de 1 milion de dolari (Video)

De: Gabriela Voicu / 07.02.2013, 13:30
Omul bionic de 1 milion de dolari (Video)
Rex, omul bionic cu față, șolduri, genunchi, picioare și mâini protetice, dar și inimă, plămâni, vezică și pancreas, toate artificiale, a fost expus la Muzeul de Știință din Londra.

Cercetătorii britanici de la compania Shadow l-au prezentat, la Londra, pe Rex, cel mai avansat om bionic din lume, care valorează 1 milion de dolari.

Potrivit lui Rich Walker, directorul de la Shadow, Rex dovedește că două treimi din corpul uman poate fi înlocuit cu ajutorul tehnologiei. „Am fost surprinși de câte părți ale corpului uman am putut înlocui. Lipsesc câteva organe, cum ar fi creierul sau stomacul, dar practic am reconstruit 60-70% din corpul uman”, a declarat Walker.

Rex, care are organe artificiale, sânge sintetic și membre robotice, a fost creat după chipul și asemănarea psihologului Bertolt Meyer. Acesta s-a născut fără mâna stângă și are o proteză.

Totuși, nu toată lumea este impresionată de Rex și de tehnologia din spatele său. „Are motoare care poate ridica obiecte, dar de aici și până la a imita dexteritatea unui braț uman e cale lungă”, a declarat Steven Hsiao de la Universitatea John Hopkins din Baltimore (SUA).