Omul care nu se poate ingrasa

De: Manuela Stoicescu / 12.04.2008, 13:38
Omul care nu se poate ingrasa
Oricat ar incerca sa se ingrase, cu ajutorul ciocolatei, cartofilor sau inghetatei, John Perry ramane acelasi veritabil slabanog.

John Perry, un britanic in varsta de 59 de ani din Essex, este suferind de lipodistrofie – o boala care ii determina corpul sa arda grasimile aproape instantaneu. Asa se face ca oricat ar incerca sa se ingrase, cu ajutorul mancarii chinezesti, al ciocolatei, cartofilor sau inghetatei, John Perry ramane acelasi veritabil slabanog.

John a marturisit ca pana in jurul varstei de 12 ani, era un copil relativ dolofan. Pe atunci, "grasimea s-a ars parca peste noapte", spune el. Initial, englezul a incercat sa se ingrase dar n-a reusit cu niciun chip, facandu-i pe doctori sa creada ca refuza sa manance sau ca are ulcer la stomac. Dupa un deceniu de teste, boala a fost diagnosticata si s-a descoperit ca trupul sau produce de sase ori nivelul obisnuit de insulina.

"La inceput nu-mi placea sa fiu atat de slab", spune Perry, "cand jucam fotbal mi-era si rusine sa-mi dau camasa jos". In urma diagnosticului, doctorii au fost nevoiti sa recunoasca boala ca fiind "visul celor ce vor sa scape de kilogramele in plus".

Sursa foto