Omul de ştiinţă Stephen Hawking vrea să fie următorul personaj negativ din seria James Bond (Video)

Apropo.ro / 02.12.2014, 19:00
Omul de ştiinţă Stephen Hawking vrea să fie următorul personaj negativ din seria James Bond (Video)
Chiar dacă este imobilizat într-un scaun cu rotile din cauza unei boli degenerative, profesorul şi omul de ştiinţă britanic Stephen Hawking visează la gloria pe marele ecran. Şi nu oricum, ci cu un rol în viitorul film din seria James Bond.
„Mi-ar plăcea să joc rolul negativ în filmul cu James Bond. Scaunul şi vocea mea modificată ar fi exact din peisaj” a declarat Stephen Hawking celor de la „Wired Magazine”. Dorinţă lui de a deveni celebru pe marele ecran nu este însă departe de a se împlini. Zilele acestea are premiera în cinematografele din întreagă lume un film biografic „The Theory of Everything”, ce are în centru viaţă lui. 
  
Stephen Hawking a fost diagnosticat cu Scleroză laterală amiotrofică (boala Lou Gerhig) la vârstă de 21 de ani, dar nu s-a dat bătut şi a continuat cercetările ştiinţifice chiar dacă o data cu trecerea timpului, a trebuit să apeleze la un sintetizator că să poată vorbi. „Am descoperit că acest aparat mi-a dat şi un accent american, care a rămas până în acest moment „semnătura” mea”, a glumit el. „Îmi place să fac prezentări ştiinţifice. E important că publicul să înţeleagă noţiunile de bază ale ştiinţei, ca să nu îi lase pe alţii să le reintrepreteze în mod eronat.” 
 

„The Theory of Everything” – trailer