Omul din zăpadă

Apropo.ro / 10.02.2012, 13:00
Omul din zăpadă
În timp ce țara moare, clasa politică se piaptănă. În Parlament se învestesc miniștri, în țară se dezgroapă oameni din zăpadă.

În Parlament sunt douăzeci si ceva de grade. Clasa politică e la costum. Unii transpiră, alții respiră înfierbântați. Trece sau nu guvernul lui Ungureanu? În agitația din sală se face rumoare de două ori. Prima dată când parlamentarii înțeleg discursul lipsit de canini al lui Ponta. A doua oară când o ușă e lăsată deschisă 30 de secunde și se face un pic de curent. Câțiva stimabili parlamentari sunt cuprinși de frisoane. Unul dintre ei murmură: „închide dracu’ ușa aia că înghețăm aici!”. În Parlament sunt douăzeci și ceva de grade.

Într-un sat din județul Buzău sunt minus 15 grade. Casele oamenilor sunt miezul unor pături uriașe de zăpadă. Nimeni nu transpiră. Unii nici nu mai respiră. Vine sau nu vreun utilaj de deszăpezire? Câțiva vecini răzbesc prin 4 metri de omăt până la casa lui nea Gică. Nea Gică varsă o lacrimă. I-a deschis cineva ușa, că el din casă nu putea să răzbească nămeții. Nevastă-sa, Florica, îl injură pe Boc: „aci n-a venit să dea la zăpadă, ne-a lăsat să crăpăm”.

Realitatea lui februarie 2012 așa arată: guvernele se schimbă, politicienii au „problemele” lor, în timp ce câteva zeci de mii de oameni riscă să se transforme în armata de teracotă, varianta de zăpadă.