One Botox, please!

Apropo.ro / 04.04.2006, 16:29
One Botox, please!
Exista în lumea aceasta un tratament cosmetic care va poate face – spun fanii – sa aratați cu 20 de ani mai tinere în doar cateva zile. Toxina botulinica, caci despre el este vorba, se bucura de un succes uriaș în toata lumea și tot mai mulți oameni – vedetele au fost

Exista în lumea aceasta un tratament cosmetic care va poate face – spun fanii – sa aratați cu 20 de ani mai tinere în doar cateva zile. Toxina botulinica, caci despre el este vorba, se bucura de un succes uriaș în toata lumea și tot mai mulți oameni – vedetele au fost primele – fac apel la el pentru a-și pastra aspectul tanar.

Tratamentul consta în injecții cu toxina botulinica (care este produsa de o bacterie, Clostridium Botulinum) în diverse puncte de pe fața, atent alese de doctor. În cantitați mari, substanța este letala, dar în doze mici acționeaza asupra mușchilor, paralizandu-i. Aceștia se relaxeaza, iar ridurile dispar.

Efectele pot aparea imediat sau dupa cateva zile, depinde de fiecare pacient, și dureaza între trei și șase luni, cand este necesara o serie noua de injecții. Exista și cateva riscuri: daca locul injecției a fost prost ales sau daca doza a fost prea mare, fața își pierde aspectul normal și expresivitatea, încremenind de-a dreptul. Pentru rezultate cat mai spectaculoase, doctorii sugereaza ca femeile sa înceapa destul de devreme tratamentele, de pe la 35-40 de ani, pentru ca ridurile sa nu aiba timp sa se adanceasca.

Petrecere cu Botox
Toxina botulinica este atat de populara în Occident, încat se organizeaza chiar și petreceri unde, dupa ceva caviar, șampanie și o barfa picanta, invitații își fac și niște injecții cu botox (care se așaza exact acolo unde trebuie, pacienții fiind relaxați).

Inutil s-o mai spunem, celebritațile apeleaza foarte des la aceasta substanța, considerata o adevarata fantana a tinereții. Cabinetele doctorilor devin foarte aglomerate înainte de premiere sau spectacole de gala (Oscar, Globurile de Aur). Unele dintre staruri își injecteaza toxina botulinica chiar și în glandele sudoripare, pentru a fi sigure ca nu vor avea pete de transpirație pe scena sau la petrecerea de dupa.

Teri Hatcher
Foarte rar vedetele recunosc ca au apelat la chirurgie estetica sau la tratamente cosmetice de întinerire. Iar daca o fac, ori au ieșit de mult din circuit și nu mai intereseaza pe nimeni, ori este atat de evidenta schimbarea, încat trebuie sa dea o explicație. Teri Hatcher este excepția care confirma regula. Ea a recunoscut pentru revista „Glamour” ca, în trecut, a facut injecții cu botox și colagen pentru a scapa de riduri. Actrița de 41 de ani s-a grabit însa sa adauge ca, în ultimul an, nu a mai apelat la astfel de proceduri și nici nu o s-o mai faca, pentru ca ridurile sunt normale și trebuie acceptate ca atare! Probabil ca nici ea n-a crezut în ce-a spus, din moment ce, la o petrecere de dupa gala Oscar de anul acesta, avea o fața care parea gata sa se sparga de atata botox!

Madonna
Probabil ca ați vazut deja, în ultimul ei videoclip, „Sorry”, Madonna uimește pe ringul de dans: sare pe pereții de sarma ai unei cuști, danseaza, se învartește și se rasucește mai ceva ca o puștoaica. Sa precizam totuși: are 48 de ani. Cat despre fața, este impecabila: nu tu riduri, nu tu piei atarnand, nu tu ochi umflați. Evident, toata lumea se gandește ca a apelat la tratamente și chirurgie plastica. La fel de evident, artista a negat orice zvon de acest gen. Pana cand, acum vreo doi ani, Sharon Osborne i-a trantit-o verde în fața ca este imposibil sa ai atația ani și sa posezi un asemenea ten fara ajutorul doctorilor!

Meg Ryan
Mai țineți minte ce draguța și proaspata era în „Cand Harry a întalnit-o pe Sally”? De atunci au trecut însa 17 ani și timpul nu iarta pe nimeni. Dupa ce a depașit pragul de 40 de ani, în 2001, ofertele de munca au început sa se rareasca și, probabil, Meg a resimțit din plin presiunea Hollywoodului, care se da în vant dupa prospaturi. Cert este ca, în septembrie 2003, aflata la Toronto sa-și promoveze filmul „In The Cut”, a șocat toata asistența cu aspectul feței sale și mai ales cu buzele ei superumflate. Nimeni n-a îndraznit sa zica nimic, declara un martor pentru imdb.com, dar era clar ca toata lumea se gandea la buzele ei și nu la film!

Fergie de la Black Eyed Peas
Cantareața, pe numele ei adevarat Stacy Ferguson, a facut în martie anul acesta 31 de ani și, inocenta nevoie mare, a declarat în repetate randuri ca nu a facut niciodata operații estetice, dar ca se gandește sa recurga la botox pentru a-și rezolva problemele pielii, afectata de prea mult stat la soare. Internetul este însa plin de zvonuri despre pasiunea lui Fergie pentru cabinetele doctorilor esteticieni, iar fața ei pufoasa, cu piele întinsa, sprancene exagerat de arcuite și buze umflate, este cea mai buna dovada în acest sens.