One World Trade Center este oficial cea mai înaltă clădire din SUA

De: Gabriela Voicu / 13.11.2013, 10:30
One World Trade Center este oficial cea mai înaltă clădire din SUA
One World Trade Center este oficial cea mai inalta cladire din SUA, potrivit unei decizii luate ieri de un comitet al unor arhitecti.

One World Trade Center este oficial cea mai înaltă clădire din SUA, potrivit unei decizii luate ieri de un comitet al unor arhitecți. Noua construcție cu înălțimea de 541 m a depășit Willis Tower din Chicago, potrivit Huffington Post.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Comitetul Height Committee of the Council on Tall Buildings and Urban Habitat, recunoscut ca fiind o autoritate globală în ceea ce privește înălțimile clădirilor, a decis săptămâna aceasta că antena din vârful turnului One World Trade Center face parte din construcție. O serie de dezbateri pe această temă au fost inițiate de cei care consideră că antena care face ca One World Trade Center să fie mai înalt decât Willis Tower nu ar trebui luată în considerare.

Antena de la 1WTC

Fără aceasta, clădirea ar avea 416 m înălțime, adică înălțimea turnurilor gemene care au fost distruse în atentatul terorist 9/11.

Primul zgârie-nor din lume a apărut în Chicago, în 1884. One World Trade Center încă nu este finalizat și va fi deschis oficial anul viitor. Acesta a fost construit pe locul în care se afla vechiul World Trade Center, dar nu se poate compara cu cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, care măsoară 830 m inaltime.