OneRepublic concertează pentru prima dată în România

De: Dragos Tanase / 11.11.2014, 18:00
OneRepublic concertează pentru prima dată în România
Una dintre cele mai iubite trupe pop-rock ale momentului va concerta pentru prima dată în România în vara anului 2015, pe 4 iunie, la Arenele Romane din București. Concertul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album intitulat Native.

Lansată la începutul anilor 2000, trupa OneRepublic a avut un parcurs impresionant, ajungând să se claseze astăzi printre cele mai apreciate nume ale curentului pop-rock internațional. Trupa s-a născut în 2002, la inițiativa solistului Ryan Tedder și a chitaristului Zach Filkins, bucurându-se de notorietate încă de la debut, mai ales în cadrul unor platforme online de muzică.

Interesul caselor de discuri nu a întârziat să apară, într-un final trupa alegând să semneze un contract cu Velvet Hammer (Columbia Records), definitivându-și astfel și formula: Tedder la voce, Filkins la chitară și backing vocals, Eddie Fisher la tobe, Brent Kutzle la bas și violoncel, iar Drew Brown la chitară.

Din păcate, acest parteneriat s-a încheiat mai repede decât fusese preconizat, albumul programat să iasă în vara anului 2006 fiind anulat cu doar două luni înainte de lansare. Debutul discografic a avut loc un an mai târziu, în 2007, materialul Dreaming Out Loud având de această dată sprijinul Interscope Records. De aici până la succesul internațional nu a mai fost decât un singur pas.

Primul single, „Apologize”, a devenit un hit incontestabil, versiunea remixată de Timbaland ajungând pe prima poziție a clasamentelor muzicale din 16 țări, aducându-le totodată și prima nominalizare la premiile Grammy. Cel de-al doilea single, „Stop and Stare”, a reușit la rândul său să se poziționeze bine în clasamentele Billboard, albumul ajungând să fie răsplătit cu mai multe discuri de platină și aur pentru numărul de vânzări înregistrate.

Cel de-al doilea material discografic s-a numit Waking Up (2009) și a continuat seria pieselor de succes cu noi single-uri precum „All the Right Moves”, „Secrets”, „Marchin On” sau „Good Life”, cea din urmă ajungând  rapid în primele zece poziții din Billboard Hot 100. 

„Native”, al treilea album, a fost lansat în lună martie a anului trecut, debutând direct pe locul 4 în Billboard 200. „Feel Again”, „If I Lose Myself” și „Counting Stars” au consolidat statutul trupei care, single după single, cucerește clasamentele muzicale, trecându-și în CV noi distincții și nominalizări.

Până în prezent, OneRepublic se poate lăuda cu un portofoliu consistent de nominalizări la diferite premii din industria muzicală precum Grammy Awards, MTV Music Awards, People’s Choice Awards sau Billboard Music Awards.

Live, OneRepublic este o prezență efervescenta care a reușit să câștige adepți redutabili, printre care Pink, Bon Jovi sau Maroon 5, care i-au invitat pe cei cinci membri să le fie alături în câteva dintre turneele ale lor. După mai multe show-uri ca opening act, OneRepublic a început să își croiască propriile turnee, pregătindu-se în prezent de o nouă serie care, în vara anului următor, va aduce trupa și în fața publicului român.

Biletele sunt deja disponibile, pe www.myticket.ro, la prețuri promoționale valabile până la finalul anului: 120, 175, 185, 200 și 235 de lei.