Onoarea cuplului reparata… de copii

Apropo.ro / 14.04.2006, 11:39
Onoarea cuplului   reparata...     de copii
Erai pe punctul sa-ți parasești soțul, dar, de dragul copilului, ai renunțat la aceasta idee. Nu ești singura femeie care a procedat astfel. Ce te faci, însa, daca partenerul mai are și câteva probleme sexuale? Daca ar fi vorba doar de un joc de noroc, ai putea

Erai pe punctul sa-ți parasești soțul, dar, de dragul copilului, ai renunțat la aceasta idee. Nu ești singura femeie care a procedat astfel. Ce te faci, însa, daca partenerul mai are și câteva probleme sexuale?

Daca ar fi vorba doar de un joc de noroc, ai putea alege un raspuns din trei variante: încerci sa-l tratezi, aduci pe altcineva în dormitorul tau ori spui adio sexului… Dar chestiunea nu e atat de simpla, încat s-o joci la ruleta. De soluția aleasa depinde soarta ta și a partenerului, așa ca trebuie sa te gandești foarte bine și (de ce nu?) sa soliciți ajutorul specialiștilor.

Jos cu tabuurile!
Sexul este înca un tabu pentru majoritatea cuplurilor. Deși milioane de europeni se declara nesatisfacuți de viața lor sexuala, nu fac nimic ca s-o îmbunatațeasca. Dar mai grav este faptul ca, de cele mai multe ori, partenerii nu vor sa recunoasca cat de important este sexul într-o relație, așa ca îl ignora. „Din experiența mea va pot spune ca o mare parte din viața sexuala ramane de nepatruns. Chiar și în relațiile noastre, noi vorbim foarte puțin despre problemele sexuale. Am vazut mariaje care se aflau pe marginea prapastiei din cauza asta. Soții nu puteau avea erecții normale, iar soțiile îi suspectau de adulter. Misterul a fost dezvaluit abia în cabinetul doctorului, care a detectat disfuncțiile sexuale”, ne-a marturisit Annamaria Giraldi, specialist în probleme sexuale la Spitalul Universitar din Copenhaga. Alte cupluri refuza sa mearga la specialiști și încearca metode care mai de care mai ciudate.

Fecioria pâna-n noaptea nunții are un risc
Pe vremea bunicilor noastre, era o onoare pentru familie ca fetele sa se marite virgine. Nimeni nu vroia sa-și puna problema ce se întampla cu perechea care nu se potrivea la pat. Daca viața sexuala a celor doi era un eșec, parinții îi sfatuiau pe tineri sa ascunda aceasta problema. Nici sa n-auda de doctor, de psiholog sau, în ultima instanța, de divorț… Aceeași atitudine o are și soacra Hipolitei, din telenovela Cantec de iubire. Nu vrea sa se afle ca fiul ei, Antonio (Arturo Penice), este efeminat și impotent, așa ca e în stare sa faca orice pentru a-i salva onoarea. Iar Maria Hipolita (Lucero) s-a casatorit virgina, deci nu avea de unde sa știe ca soțul ei, Antonio, nu e bun la pat. A riscat și a pierdut. Daca l-ar fi testat înainte, poate ca lucrurile s-ar fi derulat în alt mod. Așa, a fost silita sa primeasca un strain (pe Luis, interpretat de actorul Fernando Colunga) în dormitor, care trebuia s-o lase însarcinata. Iar copilul care se va naște, va avea menirea sa salveze onoarea soțului impotent. Decat sa traiești o poveste asemanatoare, mai bine testezi partenerii înainte de casatorie. Iar daca nu vrei sa faci sex fara acte în regula, atunci, dupa, ai grija ca relația din dormitor sa fie fierbinte. Și nu uita, un copil trebuie sa-l dorești, nu sa-l faci doar ca sa-ți consolideze ori salveze casnicia!

Acasa Magazin