Onorariile avocatilor vor mai creste cu 25%

Apropo.ro / 14.02.2008, 11:08
Onorariile avocatilor vor mai creste cu 25%
Piata avocaturii va continua sa creasca in urmatorii ani, apreciaza Daniel Badea, managing partner al firmei Badea Clifford Chance.

Piata avocaturii va continua sa creasca in urmatorii ani, apreciaza Daniel Badea, managing partner al firmei Badea Clifford Chance, avocatul identificand cateva motive care vor contribui substantial la dezvoltarea firmelor care activeaza pe piata de profil.

"Sunt patru motive principale pentru care piata avocaturii de afaceri va continua sa se dezvolte: creste baza de clienti atat locali, cat si internationali, tranzactiile devin tot mai complexe si apar produse noi, se mareste numarul obiectiv de avocati de business si are loc si o aliniere progresiva a onorariilor cu cele practicate in Europa Centrala, tinand cont ca acum, media pietei este la circa 80% comparativ cu Europa Centrala", spune Badea.

Pentru alinierea la media din Europa Centrala onorariile ar trebui sa creasca cu 25%, cu toate ca sunt si firme pe piata locala care factureaza la nivelul firmelor din regiune, apreciaza avocatul. Onorariile avocatilor de pe piata locala se situeaza intre 150 si 600 de euro pe ora.

Citeste toata stirea pe zf.ro