ONU suspenda operatiunile umanitare din Gaza

Apropo.ro / 09.01.2009, 11:34
ONU suspenda operatiunile umanitare din Gaza
ONU suspenda operatiunile umanitare din Gaza pana cand Israelul poate garanta securitatea personalului.

ONU suspenda operatiunile umanitare din Gaza deoarece personalul angajat a fost tinta unor atacuri israeliene. Suspendarea va continua "pana cand autoritatile israeliene pot garanta securitatea si siguranta lor".

ONU precizeaza ca aceasta decizie a fost luata "cu un mare regret". "Unitatile noastre au fost lovite, muncitorii omorati, in pofida faptului ca autoritatile israeline au coordonatele acestor unitati si toate deplasarile sunt coordonate cu armata israeliana".

Armata israeliana s-a multumit sa arate doar ca va cerceta doar cum a fost atacat un convoi ONU la Erez, a carui deplasare organizatia internationala o comunicase armatei.

Intr-un alt comunicat, Comitetul International al Crucii Rosii acuza armata israeliana de comportament inacceptabil si incalcarea legilor internationale. Organizatia cere acces imediat in zonele bombardate dupa ce a gasit in unele locatii numerosi civili ucisi sau raniti, printre care si copii care erau atat de slabiti incat nu mai puteau sta nici in picioare.