Opel: economii de zeci de mil. de euro

Apropo.ro / 08.07.2002, 10:29
Opel: economii de zeci de mil. de euro
Producatorul auto german Adam Opel a anunțat, vineri, ca a încheiat un acord salarial cu angajații sai, care va aduce companiei economii de zeci de milioane de euro în urmatorii trei ani și jumatate. Acordul prevede ca salariații Opel vor primi o majorare de 3,1% a

Producatorul auto german Adam Opel a anunțat, vineri, ca a încheiat un acord salarial cu angajații sai, care va aduce companiei economii de zeci de milioane de euro în urmatorii trei ani și jumatate.

Acordul prevede ca salariații Opel vor primi o majorare de 3,1% a salariilor de la 1 iunie 2002 și de 2,6% începînd din iunie 2003, se arata într-un comunicat al companiei.

Majorarea convenita este inferioara creșterii salariale de 4% obținute recent de puternicul sindicat german IG Metall și garanteaza ca nu vor exista disponibilizari forțate pîna în anul 2005, conform Opel.

Acordul marcheaza sfîrșitul negocierilor prelungite dintre salariați și managementul filialei General Motors Corp., care spera sa revina la profit pîna la sfîrșitul anului 2003 prin reducerea capacitaților și a costurilor.

Potrivit unui membru al consiliului director, Klaudia Martini, compania intenționeaza sa realizeze economii de costuri în valoare de 80 milioane de euro (78,1 milioane de dolari) pîna la sfîrșitul anului 2005.

De asemenea, Opel a mai indicat ca programul de reducere a personalului din Germania, cu 2.500 de salariați, este în curs de aplicare. Pe întreg continentul european, compania intenționeaza sa-și diminueze forța de munca cu 3.400 de angajați.

„Opel a facut deja pași importanți pentru a depași situația economica dificila”, a declarat directorul executiv al companiei germane, Carl-Peter Forster.

Opel a avut de suferit, în ultimii ani, din cauza capacitaților de producție excedentare și a declinului cererii pentru automobilele fabricate, și spera ca masurile adoptate vor contribui la redresarea companiei pîna la sfîrșitul anului urmator. Unul dintre obiectivele constructorului auto este reducerea semnificativa a pierderilor operaționale în 2002, fața de anul precedent, cînd a raportat o pierdere operaționala de 674 milioane de euro.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: