Open Baltic Karate Championships – 2006

Apropo.ro / 21.04.2006, 14:42
Open Baltic Karate Championships – 2006
Patru dintre cei mai titrati karateka din cadrul deparatamentului de karate shotokan SKDUN, din FRAM (Federatia Romana de Arte Martiale), condusi de Sensei Aurel Patru 6 Dan Karate, antrenorul echipei nationale de karate SKDUN, au participat duminica 16 Aprilie 2006, in Jelgava, Letonia, la

Patru dintre cei mai titrati karateka din cadrul deparatamentului de karate shotokan SKDUN, din FRAM (Federatia Romana de Arte Martiale), condusi de Sensei Aurel Patru 6 Dan Karate, antrenorul echipei nationale de karate SKDUN, au participat duminica 16 Aprilie 2006, in Jelgava, Letonia, la Open Baltic Karate Championship, competitie internationala de karate shotokan, ce a aliniat la start sportivi din 8 tari (Letonia, Rusia, Estonia, Lithuania, Azerbadjan, Olanda, Belgia si Romania).

Din pacate, cu toate ca sportivii romani, la modul general au performante deosebite in domeniul artelor martiale, a fost practice imposibil sa se gaseasca un sponsor, cheltuielile de participare fiind suportate de antrenorul Aurel Patru.

In ciuda drumului lung si obositor (48 de ore) efectuat cu masina personala a antrenorului, sportivii romani au obtinut 4 medalii de aur, 1 de argint si 2 de bronz, performante care au starnit admiratia sportivilor, tehnicienilor si spectatorilor prezenti.

Trebuie precizat ca cei patru sportivi romani (Ana Rasiu, Georgiana Tinca, Radu Todiras si Sorin Carciu) sun campioni mondiali in federatia SKDUN, iar participarea lor la aceasta competitie speram sa fie un repetitie pentru Campionatele Mondiale de Karate SKDUN, ce vor avea loc anul acesta in luna octombrie in acelasi loc. Deci putem spune ca sportivii romani au luat pulsul salii de sport in care se va desfasura editia a 14-a a Campionatelor mondiale SKDUN.

Cu aceasta ocazie Presedintele Federatiei Mondiale SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations), nimeni altul decat D-nul Aurel Patru, reprezentantul Romaniei a verificat conditiile oferite de organizatorii din Letonia, iar raportul intocmit de el, va fi trims tutor tarilor participante.

Rezultatele obtinute de sportivii romani sunt urmaroarele:

Radu Todiras (seniori) – loc 1 la kumite individual – 75 kg si locul 2 la kata individual

Georgiana Tinca (senioare) – loc 1 la kata individual si locul 3 la kumite individual

Sorin Carciu (seniori) – locul 1 la kumite individual + 75 kg

Ana Rasiu (cadete) – locul 1 la kata individual

Trebuie precizat ca Romania va participa la Campionatul Mondial de karate SKDUN, cu o echipa complecta, formata din 35 de sportivi, la toate categoriile de varsta, si speram sa fie reeditate performantele de anul trecut, din Germania, cand sportivii romani au obtinut 15 medalii de aur.