Opera isi anunta motorul de cautare integrat

Apropo.ro / 03.01.2006, 11:50
Opera isi anunta motorul de cautare integrat
Chiar daca zvonurile conform carora Opera urma sa fie preluata de catre motorul de cautare Google s-au dovedit a fi false, asta nu inseamna ca intre cele doua companii nu exista nici o legatura. De fapt, Opera tocmai a semnat un acord prin care accepta ca motorul de cautare sa fie

Chiar daca zvonurile conform carora Opera urma sa fie preluata de catre motorul de cautare Google s-au dovedit a fi false, asta nu inseamna ca intre cele doua companii nu exista nici o legatura.

De fapt, Opera tocmai a semnat un acord prin care accepta ca motorul de cautare sa fie integrat automat browserului destinat dispozitivelor mobile, respectiv Opera Mobile si Opera Mini.

Din declaratiile postate pe site-ul oficial Opera, practic toate telefoanele mobile compatibile cu standardul WAP suporta solutia Opera Mini, care poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Opera, dar este disponibila momentan numai utilizatorilor din Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda si Germania, urmand ca in curand sa fie anuntata si pentru alte locatii.

Versiunea Opera Mobile ofera posibilitatea de vizualizare a paginilor de web pe ecranele dispozitivelor mobile in mod foarte asemanator cu forma afisata pe sistmele PC. Solutia care face posibila aceasta performanta este Small-Screen Rendering, iar costul pentru descarcarea acesteia este de 29 USD.

Intelegerea dintre Opera si Google este anuntata in faza initiala pentru un an de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Mediafax