Opera Nationala Bucuresti sarbatoreste 85 de ani

Apropo.ro / 28.11.2006, 11:42
Opera Nationala Bucuresti sarbatoreste 85 de ani
Opera Nationala Bucuresti (ONB) sarbatoreste, în perioada 1-8 noiembrie, împlinirea a 85 de ani de când a devenit institutie de stat, printr-o serie de evenimente care vor debuta cu premiera operei "Le Nozze di Figaro". "Se împlinesc anul acesta 85 de ani de când Opera a devenit

Opera Nationala Bucuresti (ONB) sarbatoreste, în perioada 1-8 noiembrie, împlinirea a 85 de ani de când a devenit institutie de stat, printr-o serie de evenimente care vor debuta cu premiera operei „Le Nozze di Figaro”.

„Se împlinesc anul acesta 85 de ani de când Opera a devenit institutie de stat. Lucrul acesta vrem sa-l sarbatorim într-o întreaga saptamâna omagiala”, a declarat, luni, într-o conferinta de presa, Catalin Ionescu-Arbore, directorul general al ONB.

„Vrem sa subliniem aceasta sarbatorire facuta în colaborare cu Muzeul Enescu printr-o expozitie care va fi vernisata pe 1 decembrie, la ora 17.00”, a mai spus Arbore. Aceasta va cuprinde fotografii care ilustreaza premierele pe care Opera le-a gazduit în perioada 1921-1958.

De asemenea, spectacolele care vor fi prezentate în perioada 1-8 decembrie – „Le Nozze di Figaro”, „Spargatorul de nuci”, „Madame Butterfly” si „Manon Lescaut” – vor beneficia de distributii de exceptie, au anuntat reprezentantii ONB.

În închiderea manifestarilor, pe 8 decembrie, va avea loc la ONB decernarea unor placute omagiale si diplome de excelenta pentru artistii seniori ai Operei.

Mediafax

Tags: