Operația lui Năstase s-a încheiat. „A fost norocos”, a spus doctorul

De: Marian Andrei / 21.06.2012, 12:55
Operația lui Năstase s-a încheiat.
Operația lui Adrian Năstase, efectuată în această dimineață la Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, s-a încheiat cu succes, iar starea fostului premier este bună, potrivit medicilor.

Șeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat că medicii au realizat tot ce și-au propus, dar și că Adrian Năstase „a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale”.

„Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va rămâne cu sechele, ci cu cicatrice, a mai spus Lascăr, care a precizat că fostul premier va mai rămâne în spital aproximativ 14 zile.

Intervenția chirurgicală, care a început la ora 10.00 și a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea țesuturilor distruse pe traseul glonțului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe și de glanda tiroidă.

Intervențiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Șerban Brădișteanu, iar cele de chirurgie plastică și reparatorie, de Ioan Lascăr. În sala de operație s-a aflat, însă, o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

Adrian Năstase a avut patru plăgi, în urma tentativei de sinucidere de seara trecută.