Operație pe creierul unei tinere, transmisă live pe Twitter

De: Gabriela Voicu / 14.05.2012, 15:00
Operație pe creierul unei tinere, transmisă live pe Twitter
Spitalul din Houston, SUA, a găsit o metodă inedită de a deveni popular pe Twitter: a transmis live, prin intermediul site-ului de microblogging, imagini din timpul unei operații pe creier.

Conducerea Spitalului din Houston, SUA, a transmis live, pe Twitter, pentru 14 milioane de internauți, o operație pe creier a unei tinere de 21 de ani, care a durat circa patru ore.

Medicii au postat în fiecare minut comentarii despre procesul de extragere a unei tumori benigne, dar au postat și fotografii din timpul operației. Mai mult, aceștia au răspuns și întrebărilor curioșilor.

Chirurgul Dong Kim susține că media poate educa oamenii cu privire la operația creierului: „Media este un mijloc important de comunicare, care ne ajută să demistificăm procesul de operare al creierului. Scopul nostru este să educăm publicul, care poate vedea ce se întâmplă în timpul unei operații pe creier”.

Acesta susține și că pacienții ar putea decide mai ușor dacă doresc cu adevărat să fie supuși unei astfel de intervenții chirurgicale complexe.

Detaliile de pe Twitter ale operației pe creier

Operația a fost realizată cu succes, iar pacienta a putut comunica la doar 15 minute după ce s-a trezit.

Pagina de Twitter a spitalului a primit 125 de milioane de vizualizări din partea userilor, în martie, după ce au fost prezentate imagini din timpul unei operații pe cord a unui bărbat de 57 de ani.