Operațiunea Angry Birds: americanii au eliberat 3.000 de cocoși de luptă

De: Marian Andrei / 11.02.2014, 10:05
Operațiunea Angry Birds: americanii au eliberat 3.000 de cocoși de luptă
În cursul unei operațiuni de o amploare nemaivăzută, denumită după celebrul joc, autoritățile statului New York au salvat peste 3.000 de cocoși de luptă, au arestat 9 persoane și au identificat peste 70 de persoane care au participat la lupte.

Brigăzile de polițiști au foast însoțite de membri ai Asociației pentru prevenirea cruzimii îndreptate asupra animalelor (ASPCA).

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Majoritatea păsărilor au fost depistate la o fermă al cărui proprietar închiria spațiu pentru creșterea și antrenarea cocoșilor. La un pet-shop din Brooklyn, au fost depistați pinteni metalici și medicamente pentru creșterea agresivității păsărilor.

Pintenii metalici sunt atașați în timpul luptei pentru a maximiza distrugerile făcute oponentului, în timp ce medicamentele cresc, printre altele, rezistența cocoșilor în timpul luptei.

„Luptele de cocoși sunt o practică barbară, crudă și abuzivă care torturează animalele, punând în pericol și siguranța spectatorilor. Mai mult, ele sunt asociate cu alte infracțiuni”, a declarat procurorul general al statului New York.

El a adăugat că luptele se țineau în locații secrete, spectatorilor li se percepea o taxă de 40 de dolari iar pariurile pentru o luptă puteau ajunge și la 10.000 de dolari.

Luptele de cocoși sunt ilegale în statul New York, organizatorii putând fi încarcerați pentru patru ani și pasibili de o amendă de până la 25.000 de dolari.

Nici spectatorii nu sunt scutiți de rigorile legii. Cei 70 care au fost identificați cu ocazia acestei operațiuni pot primi un an de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari.