Operațiunea detoxificarea

Apropo.ro / 07.03.2003, 17:26
Operațiunea detoxificarea
Primavara, organismul este slabit (deși numarul de kilograme este mai mare) datorita unor deficiențe de substanțe nutritive, dar și acumularii de toxine. Pentru a fi din nou în forma începe o cura care te va ajuta sa slabești, dar și sa-ți dezintoxici

Primavara, organismul este slabit (deși numarul de kilograme este mai mare) datorita unor deficiențe de substanțe nutritive, dar și acumularii de toxine. Pentru a fi din nou în forma începe o cura care te va ajuta sa slabești, dar și sa-ți dezintoxici organismul.

Prima etapa

În prima zi bea, pe stomacul gol, un pahar de apa fiarta și racita, pentru ca în urmatoarele 7 zile sa crești gradat numarul paharelor (a doua zi – 2 pahare, a treia zi – 3 etc.). În cea de a 9-a zi începe sa reduci gradat numarul paharelor de apa (ziua a 9-a, bea 7 pahare, a 10-a zi – 6 pahare etc.). Aceasta etapa dureaza 15 zile, interval în care nu ai restricții alimentare, dar trebuie sa renunți treptat la toate alimentele prelucrate industrial (conserve, mâncarea tip fast-food, chipsuri, bauturile acidulate, ciocolata etc.).

A doua etapa

Dupa ce ai eliminat din dieta ta toate alimentele care conțin chimicale, începe un regim de șapte zile, lipsit de grasimi (în afara uleiului de masline pe care îl poți folosi la gatit și la prepararea diverselor salate).

Concret, dieta presupune eliminarea din meniul zilnic a carnii și a preparatelor din carne, a lactatelor (cu excepția laptelui și a iaurtului degresat), a zaharului (îl poți înlocui cu miere) și a pâinii albe.
Iata ce ar fi bine sa manânci la cele trei mese principale ale zilei:

Micul dejun:
o cana de orez fiert cu lapte, pâine graham (doua felii) cu miere sau 5-6 linguri de germeni de grâu sau un cartof fiert
fructe cu un conținut mai ridicat de fructoza sau un pahar mare cu suc de fructe

Prânz:
piure de legume ori ciorba de zarzavaturi sau salate de legume crude
fructe de sezon (salata asortata)

Cina:
paste fainoase ori orez expandat cu iaurt sau salate de legume fierte
fructe coapte