Ophiuchus, al XIII-lea semn zodiacal

Apropo.ro / 17.05.2008, 09:00
Ophiuchus, al XIII-lea semn zodiacal
Sa intrebi pe cineva ce zodie este, poate fi un inceput de conversatie. Semnul tau zodiacal corespunde pozitiei soarelui in constelatie.

Sa intrebi pe cineva ce zodie este, poate fi un inceput de conversatie. Inainte sa pui aceasta intrebare, gandeste-te ca semnul tau zodiacal corespunde pozitiei relative a soarelui in constelatie, de acum 2200 de ani.

Constalatiile zodiilor

Pozitia soarelui ce se invarte in jurul Pamantului, trece prin constelatiile zodiilor Berebec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. Semnul zodiacal este determinat de constelatia in care s-a aflat soarele in ziua in care te-ai nascut.

Astronomii au observat ca soarele calatoreste prin toate zodiile in decursul unui an, stand cam o luna in fiecare zodie. Fenomenul numit precedenta a alterat pozitia constelatiilor pe care le cunoastem azi.

Dupa toate datele si schemele de astronomie si calculele astrologice reiese ca actualele semne zodiacale au suferit modificari, transformari sau cum vreti sa le spuneti, dar nu mai sunt intre datele lunare pe care le cunoasteati. Interesant este faptul ca s-a gasit o noua zodie dupa Scorpion, zodia Ophiuchus sau Serpentaurus, de care nu stiai.

Carpricorn – 20 ianuarie – 16 februarie

Varsator – 16 februarie- 11 martie

Pesti – 11 martie – 18 aprilie

Berbec – 18 aprilie – 13 mai

Taur – 13 mai – 21 iunie

Gemeni – 21 iunie – 20 iulie

Rac – 20 iulie – 10 august

Leu – 10 august – 16 septembrie

Fecioara – 16 septembrie – 30 octombrie

Balanta – 30 octombrie – 23 noiembrie

Scorpion – 23 noiembrie – 29 noiembrie

Ophiuchus – 29 noiembrie – 17 decembrie

Sagetator – 17 decembrie – 20 ianuarie.

Stiai despre noua constelatie sau noul semn zodiacal?