Oprah, cea mai bine platita vedeta TV

Apropo.ro / 29.09.2007, 13:20
Oprah, cea mai bine platita vedeta TV
Oprah Winfrey realizatoarea talk show-ului de televiziune care îi poartă numele este starul de televiziune cu cele mai mari câștiguri în perioada iunie 2006 - iunie 2007, potrivit unui studiu realizat de revista Forbes, informează Reuters. În perioada iunie 2006 - iunie

Oprah Winfrey realizatoarea talk show-ului de televiziune care îi poartă numele este starul de televiziune cu cele mai mari câștiguri în perioada iunie 2006 – iunie 2007, potrivit unui studiu realizat de revista Forbes, informează Reuters.

În perioada iunie 2006 – iunie 2007, Oprah Winfrey a câștigat 260 de milioane de dolari, de peste patru ori mai mult decât ocupantul locului al doilea din acest top, Jerry Seinfeld, realizatorul sitcomului „Seinfeld”, care a câștigat în același interval de timp 60 de milioane de dolari.

Lui Winfrey i se alătură un alt realizator de talk show-uri, David Letterman, care, datorită emisiunii sale „Late Night with David Letterman”, a câștigat 40 de milioane de dolari, situându-se pe locul al patrulea.

Simon Cowell, arogantul și criticul judecător al emisiunii destinată tinerelor talente „American Idol”, echivalentul american al emisiunii „Megastar”, s-a situat pe locul al treilea, cu câștiguri de 45 de milioane de dolari, în timp ce pe locul al cincilea s-a plasat Donald Trump, care a câștigat datorită emisiunii sale „The Apprentice” („Ucenicul”) 32 de milioane de dolari.

Topul starurilor de televiziune cu cele mai mari câștiguri pe ultimul an demonstrează că merită să deții și să produci propria emisiune de televiziune parțial sau integral, așa cum o face Oprah.

În ciuda faptului că emisiunile de televiziune din intervalul de maximă audiență câștigă premii și sunt aclamate de critici, emisiunile de știri și cele difuzate în timpul zilei, mai ales dimineața și după amiaza, sunt cele care aduc cei mai mulți bani, potrivit editorului Forbes, Lea Goldman.

În topul 20 al starurilor de televiziune cu cele mai mari câștiguri au mai fost incluși, în ordine, Jay Leno („The Tonight Show” – 32 de milioane de dolari), Phil McGraw („Dr. Phil” – 30 de milioane de dolari), „judecătorul” Judy Sheindlin („Judge Judy” – 30 de milioane de dolari), George Lopez („George Lopez” – 26 de milioane de dolari), Kiefer Sutherland („24 de ore” – 22 de milioane de dolari), Regis Philbin („Live with Regis and Kelly” – 21 de milioane de dolari), Tyra Banks („The Tyra Banks Show” – 18 milioane de dolari), Rachael Ray („Rachael Ray” – 16 milioane de dolari), Katie Couric („CBS Evening News” – 15 milioane de dolari), Ellen DeGeneres (” The Ellen DeGeneres Show” – 15 milioane de dolari), Ryan Seacrest (” Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve” – 14 milioane de dolari), Matt Lauer („The Today Show” – 13 milioane de dolari), Barbara Walters („ABC Evening News” – 12 milioane de dolari), Diane Sawyer („Good Morning America” – 12 milioane de dolari) și Meredith Vieira („Today” – 10 milioane de dolari).

Tags: