Oprah conduce topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din industria de divertisment

De: Gabriela Voicu / 28.08.2012, 15:20
Oprah conduce topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din industria de divertisment
Celebra Oprah Winfrey a obținut venituri de 165 de milioane de dolari, în perioada mai 2011 - mai 2012, clasându-se prima în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din industria de divertisment.

Prezentatoare de televiziune faimoasă în toată lumea, Oprah Winfrey a reușit să se mențină pe prima poziție în topul Forbes al celor mai bine plătite celebrități din industria de divertisment.

În ciuda faptului că rețeaua sa de televiziune încă se luptă să se impună în audiovizualul american, vedeta se descurcă foarte bine din punct de vedere financiar, fiind prima în topul Forbes pentru al patrulea an consecutiv.

Oprah Winfrey are venituri de 165 de milioane de dolari, obținute în perioada mai 2011 – mai 2012, potrivit clasamentului publicat luni de Forbes.

Pe poziția a doua s-a situat regizorul Michael Bay, al cărui film „Transformers 3 / Transformers: Dark of the Moon” lansat anul trecut, l-a ajutat să strângă venituri de 160 de milioane de dolari din vânzarea de bilete și jucării.

Michael Bay (Foto: Hepta)

Alt regizor, Steven Spielberg, a câștigat 130 de milioane de dolari între lunile mai 2011 – mai 2012, datorită show-urilor TV la care a contribuit, precum „Smash”, dar și din veniturile atrase de filme precum „Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului/ The Adventures of Tintin” și „Calul de luptă/ War Horse”.

Producătorul Jerry Bruckheimer s-a plasat pe poziția a patra, cu 115 milioane de dolari, iar locul al cincilea este deținut de rapperul și producătorul muzical Dr. Dre, cu 110 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătite celebrități din industria de divertisment este continuat de actorul și producătorul Tyler Perry (105 milioane de dolari), Howard Stern, o celebritate în industria de radio și televiziune americană (95 milioane de dolari), scriitorul James Patterson (94 milioane de dolari), producătorul de filme George Lucas (90 milioane de dolari) și producătorul muzical și vedeta de televiziune Simon Cowell (90 milioane de dolari).