Oprah Winfrey data in judecata pentru 1 trilion de dolari

Apropo.ro / 07.08.2009, 17:18
Oprah Winfrey data in judecata pentru 1 trilion de dolari
Cunoscuta prezentatoare tv, Oprah Winfrey, trebuie sa plateasca 1 trilion de dolari pentru copyright.

Cunoscuta prezentatoare tv, Oprah Winfrey, trebuie sa plateasca 1 trilion de dolari pentru copyright.

Scriitorul Damon Lloyd Goffe o acuza pe Oprah si compania de productie a acesteia, Harpo Inc., ca s-au folosit de cartea acestuia "A Tome of Poetry", fara acordul scriitorului. Winfrey a luat pasaje din cartea lui Damon si le-a publicat in cartea sa online "Pieces of my Soul".

Acuzata a recunoscut ca s-a folosit de pasaje din cartea lui Lloyd, in scrierile ei din 2008. Tot atunci ea a recunoscut ca s-a folosit de munca lui, lucru mentionat in cateva documente ce se afla la judecatorie. Partea vatamata se intreaba de ce o vedeta precum Oprah a putut face asa ceva.

Ea a vandut in jur de 650 de milioane de copii ale cartii sale online cu 20 de dolari bucata, la acea vreme, castigand peste 1,2 trilioane de dolari.

Fara prea multa bataie de cap si cu buna stiinta ca prezentatoarea tv are foarte multi bani, scriitorul o cheama in judecata.

Dupa toate calculele si dovezile, Damon Lloyd considera ca suma impresionanta ii apartine si ar trebui sa se regaseasca la el in portofel.

Iata transcriptul Curtii Oficiale

"INT. COURTROOM – DAY

The JUDGE sits at his bench. Damon Lloyd Goffe rises at his prosecution table thing

DAMON LLOYD GOFFE

Your honor, I am demanding $1.2 trillion from Oprah Winfrey in restitution for illegal stealing of my poetry for her on-line poetry, justice must be served, objection.

JUDGE

Get out of my courtroom. Just you get out of here."

oprah si damon