Oprescu este peste Blaga, pe buletinul de vot

Apropo.ro / 08.06.2008, 12:32
Oprescu este peste Blaga, pe buletinul de vot
Sorin Oprescu va fi primul candidat de pe buletinul de vot in turul doi al alegerilor pentru Primaria Generala a Capitalei.

BEC a anulat, sambata, o hotarare a BEM prin care candidatul PDL la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, ar fi urmat sa fie inscris inaintea independentului Sorin Oprescu pe buletinul de vot, admitand, in acest sens, o contestatie depusa de Oprescu.

Candidatul independent pentru Primaria Generala a Capitalei a contestat, vineri, o hotarare data de BEM, prin care s-a decis ca ordinea inscrierii candidatilor pe buletinele de vot pentru al doilea tur de scrutin sa fie aceea stabilita prin tragerea la sorti facuta pentru primul tur de scrutin.

Oprescu a sustinut ca decizia BEM a fost adoptata in mod abuziv deoarece nu a fost respectata ordinea de zi a sedintelor, nu a fost supusa la vot si contravine unei hotarari anterioare a BEC, potrivit careia "la turul al doilea de scrutin, candidatii vor fi inscrisi pe biletinul de vot unul sub celalalt, in functie de numarul de voturi obtinute la primul tur de scrutin".

Mai multe detalii despre decizia BEC, pe Mediafax.ro

Imagine: Mediafax Foto