Oprescu vrea toate supermaketurile in afara Capitalei

De: Marian Andrei / 30.06.2009, 10:10
Oprescu vrea toate supermaketurile in afara Capitalei
Primarul general al Capitalei a declarat ieri ca vrea sa mute toate supermarketurile in afara Bucurestiului

Sorin Oprescu a declarat ieri la un post de radio ca "Bucurestiul are nevoie de o schimbare" din punct de vedere al planului urbanistic.

"Cred ca infrastructura Capitalei s-a facut pana acum haotic, iar supermarketurile construite in ultimii ani au agravat si mai mult situatia. Vreau ca in cel putin trei ani sa incep campania de mutare a supermarketurilor din Bucuresti in zone din afara Bucurestiului pentru a se fluidiza traficul", a spus edilul..

"Capitala va ajunge in 2025 la peste 5.000.000 de locuitori, si atunci ne intrebam unde se vor inghesui!? De aceea am solicitat o sedinta cu toti arhitectii pentru a pune la bataie un plan de dezvoltare durabila, iar acest plan va include si mutarea supermarketurilor din Capitala in afara Bucurestiului", a mai spus Oprescu.

Autobuze etajate in Bucuresti

Primaria mai are intentia de a infiinta o linie speciala de autobuze, pentru a scoate in evidenta obiectivele turistice bucurestene. Daca proiectul se va dovedi un succes, pe strazile Bucurestiului vor circula autobuze cum sunt cele londoneze. In prima faza a acestui proiect, autobuzele vor circula doar pe o perioada de maximum trei luni de zile.