Opt statii de metrou au fost rebotezate

De: Marian Andrei / 05.07.2009, 11:21
Opt statii de metrou au fost rebotezate
Opt statii de metrou au fost redenumite, evenimentul fiind promovat de Emil Boc si Radu Berceanu

Statiile de metrou Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Depoul IMGB, IMGB, Laromet, Policolor si Linia de Centura au fost rebotezate ieri, noile denumiri urmand sa fie popularizate prin materiale de informare, harti si anunturi sonore in statii si in trenuri.

"Nasii" au fost premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care s-au plimbat cu metroul pe diverse magistrale pentru a promova noile nume. Astfel, statia Semanatoarea devine Petrache Poenaru, Armata Poporului se va numi Lujerului, Industriilor – Preciziei, Depoul IMGB – Berceni, IMGB – Dimitrie Leonida, Laromet – Laminorului, Policolor – Nicolae Teclu, iar statia Linia de Centura se va numi Anghel Saligny.

Schimbarea numelor catorva statii de metrou a fost doar una dintre realizarile Metrorex, pe care echipa guvernamentala Boc-Berceanu le-au inaugurat. Cei doi oficiali au mai vizitat statiile Pantelimon – Dristor si Anghel Saligny (Linia de Centura) – Industriilor, unde, de sambata, metroul circula pe relatie directa, fara transbordare la Eroilor, si Nicolae Grigorescu, in urma finalizarii lucrarilor de constructii si de modernizare.