Opt suporteri brazilieni au fost împușcați pe stradă, după finala Cupei Braziliei

De: Marian Andrei / 13.07.2012, 15:30
Opt suporteri brazilieni au fost împușcați pe stradă, după finala Cupei Braziliei
Evenimentul care ar fi trebuit să fie o sărbătoare locală a fotbalului, finala Cupei Braziliei, a fost umbrit de împușcarea în plină stradă, a opt dintre suporterii căștigătoarei.

Finala Cupei Braziliei la fotbal a fost câștigată, miercuri noapte, de cei de la Palmeiras, care au obținut în două runde victoria cu scorul general de 3-1 împotriva celor de la Coritiba.

Fanii au început imediat sărbătorirea evenimentului, mai ales că învingătoarea urmează să participe la competiția de top a continentului sud-american, Copa Libertadores.

Dar, în timp ce sărbătoreau intens în stradă succesul favoriților, opt suporteri ai lui Palmeiras au fost asasinați cu focuri de armă trase de persoane necunoscute, aflate pe motociclete și în mașini. Șapte persoane au murit pe loc, în timp ce a opta a decedat ulterior.

Potrivit poliției, împușcăturile au avut loc în apropierea unor baruri în care se vindeau și droguri. Autoritățile mai spun ca nu există nicio dovadă că împușcăturile ar avea vreo legătură cu victoria echipei Palmeiras sau că fanii ar fi fost țintele vizate.