Opt tipuri de fond de ten pe care trebuie să le încerci

De: ApropoTV.ro / 20.09.2022, 10:16
Opt tipuri de fond de ten pe care trebuie să le încerci

Când vine vorba de crearea unui look perfect, dincolo de o paletă de machiaj, există un produs care pune bazele pentru toate celelalte: fondul de ten. Dar fondul de ten – indiferent de calitate – poate varia foarte mult în ceea ce privește consistența, aplicarea și ingredientele. Așadar, cum știi care este tipul potrivit pentru tine?

Iată, așadar, un ghid rapid pentru opt tipuri comune de fond de ten. Fiecare are propriul set de avantaje.

  1. Fond de ten lichid

Fondul de ten lichid tinde să ofere cea mai mare acoperire și este cel mai bine folosit dacă există pete mai mari de piele pe care vrei să le uniformizezi. Pentru diferite tipuri de piele, este vorba mai mult despre finisajul fondului de ten decât despre tipul de fond de ten. Un fond de ten lichid poate arăta ca o piele reală, mai mult decât orice alte tipuri de fond de ten.

  1. Fond de ten pudră

Fondul de ten pudră este convenabil și ușor de aplicat. Acesta vine de obicei într-o cutie compactă, care este ideală pentru retușurile din mers. Cu toate acestea, având în vedere formula sa mai uscată, este cel mai bine folosit pe pielea grasă, fără prea multe linii fine. Poți folosi fondurile de ten pudră cu moderație pentru a reduce strălucirea și punctual, pe anumite zone ale feței.

  1. Fond de ten cremă

Cremele sunt emoliente și imită pielea fără efort. Pentru cei care au avut anterior cicatrici de acnee sau piele afectată, crema umple suprafața și creează un finisaj asemănător cu cel al unei păpuși. Cele mai multe tipuri de piele pot găsi o formulă de cremă care să funcționeze bine pentru ele. Deși pot fi un pic mai nepotrivite pentru pielea grasă, fondurile de ten cremă pot fi asociate cu un primer de control al strălucirii, o cremă hidratantă cu ulei controlat, șterse cu o pudră și sigilate cu un spray de fixare.

  1. Fond de ten stick

Acesta este un fond de ten de tip cremă care vine sub formă de stick, flacon sau compact. Dacă acoperirea imperfecțiunilor este obiectivul tău principal, un fond de ten stick ar putea fi pentru tine. el vine într-un format stick ușor de utilizat, este ideal pentru a fi strecurat în geantă sau în trusa de machiaj. Consistența tinde să fie un pic mai groasă, așa că este important să găsești nuanța ideală.

Fondurile de ten stick pot fi aplicate și ca și corectoare pe zone mai mari ale pielii, dacă preferi o formulă cremă în locul celei lichide. În general, aplicarea țintită este un sfat bun de urmat. Renunță la acoperirea intensă a întregii fețe – mai ales dacă ai o piele naturală sănătoasă și uniformă. În schimb, aplică un strat ușor de fond de ten pe toată suprafața și apoi mărește acoperirea doar în zonele specifice care au nevoie de ea. Acest lucru îți va oferi în continuare o piele impecabilă, dar acum fondul de ten nu va fi extrem de vizibil.

  1. Pudră minerală

Pe măsură ce interesul pentru soluțiile de machiaj natural și organic crește, nu au existat niciodată mai multe opțiuni pentru pudra minerală. Acest tip de fond de ten este liber și vine de obicei într-o sită. Singurul dezavantaj al acestei opțiuni este că poate fi destul de murdar dacă nu este aplicat cu atenție, spre deosebire de pudrele presate. Cel mai bine este folosită în timpul rutinei de dimineață pentru a-ți fixa machiajul; schimb-o cu o pudră compactă pentru retușuri în timpul zilei.

  1. Cremă hidratantă colorată

Crema hidratantă colorată tinde să aibă o acoperire transparentă și poate să nu fie ideală pentru a masca decolorarea puternică sau imperfecțiunile. Cu toate acestea, este uimitoare pentru a crea un ten luminos, plin de rouă și pentru a uniformiza tonul pielii. Aceasta este, de asemenea, o opțiune ușoară excelentă pentru vară.

  1. BB Cream

Perfectă pentru o gamă largă de tipuri de piele, BB cream înseamnă „blemish balm” sau „balsam de frumusețe”. Este realizată cu o formulă relativ cremoasă și poate ajuta la uniformizarea tonusului pielii, în timp ce hidratează pielea și oferă doar o notă de culoare. Dacă ești predispusă la ulei și imperfecțiuni, nu fugi de această opțiune. .

  1. CC Cream

Asemănătoare cu BB cream, CC cream (care înseamnă „color correcting”) are rolul de a oferi un strat ușor de acoperire cu o nuanță naturală. Aceste creme sunt adesea hidratante și conțin frecvent ingrediente anti-îmbătrânire. La fel ca predecesoarea lor alfabetică, cremele CC pot ajuta la uniformizarea tonusului pielii pentru a crea un aspect luminos și proaspăt al feței. Pentru a aplica CC cream sau un alt fond de ten lichid, îți recomandăm să folosești o pensulă pentru aplicare, pentru a economisi cantitatea de fond de ten și a șlefui produsul. După aceea, folosește un burete umed pentru a fixa pudra și a menține pielea cât mai proaspătă și satinată.