Opt trucuri pentru a așeza mobilierul într-un living lung

Apropo.ro / 28.04.2022, 19:53
Opt trucuri pentru a așeza mobilierul într-un living lung

Livingurile alungite oferă posibilități de a crea spații incredibile, de care poți profita foarte ușor doar făcând mici modificări în distribuția mobilierului, și ajutându-te și prin detaliile de decor.

De fapt, distribuția elementelor poate transforma sufrageria ta alungită într-un spațiu cu dimensiuni diferite care să scape de „efectul de tunel” pe care acestea îl pot provoca uneori și să îl transforme într-un spațiu foarte versatil, în funcție de mobila de sufragerie și compoziția pe care le alegi.

În continuare, îți arătăm opt trucuri simple care îți vor permite să profiți de spațiu, să descoperi toate alternativele interesante pe care ți le oferă forma sufrageriei tale și să creezi un spațiu frumos în care tot bunul tău gust iese în evidență.

  1. Creează două zone separate

Segmentează spațiul folosind mobila de sufragerie, de exemplu cu canapele sau cu o masă, dar și alte elemente decorative, cum ar fi covoare, zone de iluminat și chiar culori.

De exemplu, poți profita de zona din spatele spătarului unei canapele ca delimitator de spațiu în living, pentru care o idee grozavă ar fi să o completezi cu o masă joasă pentru a pune plante și cărți.

  1. Alege o canapea în „L”

De fapt, acest tip de canapele este o opțiune excelentă pentru camerele de zi alungite, deoarece delimitează în mod natural spațiul și ajută la crearea unui mediu foarte confortabil, pentru a te odihni, a citi sau a trage un pui de somn.

Poți combina acest tip de canapele cu scaune, fotolii, pufuri și mese joase, ceea ce te va ajuta să creezi un spațiu care transmite soliditate, dar și spațialitate. În plus, aceste accesorii funcționează foarte bine cu diferite tipuri de canapele.

  1. Creează un coridor pentru a da amplitudine

Creează un coridor urmând una dintre axe de-a lungul formei sufrageriei tale, punând cele mai mari piese de mobilier pe peretele opus, pe care le vei lua ca ax pentru distribuirea mobilierului. În acest fel vei lăsa spatiu liber pentru a te mișca și vei da o senzație de spațiu suplimentar.

Delimitează coridorul grupând mobilierul pentru a facilita tranzitul fluid prin sufragerie.

În orice caz, opțiunile nu sunt exclusive, întrucât posibilitățile fiecărui spațiu sunt particulare, așa că le poți încerca indiferent de câți metri pătrați ai.

  1. Alege un punct central

Un alt truc foarte interesant pentru a face distribuția unui living alungit este să alegi un punct central pe unul dintre pereți care să marcheze lățimea spațiului, și să-l definești drept centrul către care vrei să fie îndreptată atenția. Poate fi un tablou, un șemineu, canapele sau orice element care, datorita interesului sau funcției sale, merită să aibă un rol principal.

Așezându-l în acel punct, vei face ca restul elementelor să se compună și să se echilibreze mai ușor.

Din acel punct de interes, vei putea plasa celelalte elemente pentru a crea compoziția, jucându-te cu dimensiunile, culorile și texturile.

  1. Distribuție circulară a mobilierului

O altă variantă este să concentrezi zona care este mobilată, de exemplu, distribuirea mobilierului într-o zonă circulară sau semicirculară, pe care o poți delimita cu un covor, sau prin crearea cercului prin combinarea de canapele, fotolii și un taburet, de exemplu.

O altă idee bună de a delimita axa semicercului este o măsuță de cafea, care îi poate oferi și un plus de stil.

  1. Două medii într-unul

Aceasta este o idee foarte utilă dacă îți folosești sufrageria ca spațiu multifuncțional, mai ales pentru cei care lucrează sau învață de acasă.

Poți crea două locuri decorative care au scopuri diferite, de exemplu, amenajarea unui spațiu de lectură cu două locuri și o masă joasă plus o lampă sau să profiți de o fereastră pentru a amplasa un mini-studio, cu un birou și un scaun.

În acest fel, vei profita de lumina naturală, iar zona destinată sufrageriei va avea un aer mai intim.

  1. Așază canapelele perpendicular

Acest truc va fi foarte util, mai ales dacă ai câțiva metri lățime în sufrageria ta alungită. Dacă așezi canapelele perpendicular pe cei mai lungi pereți, vei face ca spațiul să pară mai mare în ansamblu și îți va fi mai ușor să creezi medii diferențiate.

  1. Profită de unul dintre cei mai lungi pereți

Iar un ultim sfat pentru a maximiza spațiul sufrageriei tale alungite este să profiți de una dintre cele mai lungi axe pentru a plasa mobila de depozitat: poate fi un raft, o bibliotecă, un bufet sau chiar o comodă. În acest fel, poți câștiga un spațiu de ordine și decor și ajută la menținerea restului spațiului mai clar.