Opt visuri de împlinit la Dansez pentru tine

Apropo.ro / 09.03.2009, 00:00
Opt visuri de împlinit la Dansez pentru tine
Din 20 martie, la PRO TV, motivate şi impulsionate de prezentatorii Ştefan Bănică şi Iulia Vîntur, încîntate de orchestra maestrului Petre Geambaşu şi notate cu stricteţe de juriul format din Mihai Petre, Cornel Patrichi, Wilmark, Emilia Popescu şi Beatrice Rancea, cele 8 perechi se pregătesc să se dezvăluie telespectatorilor cu tot ceea ce au ele mai bun.

Cristina Cepraga – Dan Hedeşiu

Dan are 24 de ani, este din Cluj şi îşi doreşte să facă un centru de zi pentru oameni asemeni mătuşii sale. Ligia, sora tatălui său, s-a născut cu retard mintal. Timp de 10 ani, aceasta n-a vorbit, n-a mers, n-a gîndit, n-a mîncat singură, nu s-a îmbrăcat singură. Acum, deşi are 45 de ani, gîndeşte şi se poartă ca un copil de 12 ani. În urmă cu doi ani, a învăţat să scrie, să coloreze şi chiar să citească.

Problema este că bunicii lui Dan au îmbătrînit destul de mult şi nu se mai pot ocupa de ea. Ea ar trebui inclusă într-un program cu oameni asemeni ei pentru a putea socializa. Dan luptă să facă un centru de zi în Gherla, pentru persoane care suferă de aceleaşi probleme ca şi mătuşa sa.

Claudia Cream – Adrian Filote

Adrian Filote din Bucureşti este student la Facultatea de drept, la Universitatea Spiru Haret, şi, pentru a se întreţine, este animator în cluburi. Alături de Cream, Adi va dansa pentru verişoara sa primară, Mariana Radu, alături de care şi-a petrecut copilăria. Aceasta are 30 de ani, este căsătorită, are doi copii, dar trăieşte în nişte condiţii foarte grele şi suferă de o boală de inimă din cauza căreia a trebuit să facă o operaţie şi să i se pună un stimulator.

Intervenţia a salvat-o, dar a şi imobilizat-o. Cu toate acestea, Mariana şi-a riscat viaţa şi a făcut doi copii. Singurul care aduce bani în casă este soţul ei, operator pe calculator la o fabrică de ţigări. Împreună cu soţul şi cei doi copii, locuiesc în casa părinţilor ei, alături de încă două familii. Cei patru dorm în aceeaşi cameră, în paturi suprapuse. Adi va lupta în paşi de dans pentru ajutor financiar sau o casă pentru Mariana şi familia ei.

Monica Irimia (Cheeky Girls) – Darius Belu

Darius are 19 ani, este din Timişoara şi îşi doreşte să îi facă un viitor fratelui său şi să îi ofere o viaţă mai uşoară mamei sale. În urmă cu 6 ani, părinţii lui au divorţat: mama a plecat de acasă, lăsîndu-i pe Darius şi pe fratele lui, Dani, în grija tatălui. În ciuda faptului că l-a părăsit, Darius a ţinut legătura cu mama lui.

El îşi doreşte foarte mult să o ajute, mai ales că acum aceasta trece printr-o perioadă foarte grea. Munceşte ca sudoriţă, iar casa în care stă împreună cu părinţii ei stă să pice. Părinţii şi sora ei sînt foarte bolnavi şi abia au bani să supravieţuiască. Darius vrea să lupte pentru frăţiorul său mai mic şi pentru mama sa, pentru că aceasta nu-şi permite nici măcar o viaţă modestă.

Gabriela Irimia (Cheeky Girls) – Andrei Bivolan

Andrei Bivolan are 18 ani, este din Craiova şi visează să le ofere bunicilor săi surdo-muţi o bătrîneţe frumoasă. Andrei este al doilea copil al familiei în care tatăl este conductor de tren la CFR, iar mama este casnică. Acesta a fost crescut de bunicii din partea tatălui său, bunici care sînt ambii surdo-muţi. Acest handicap nu i-a împiedicat niciodată însă să-i ofere lui Andrei toată dragostea lor.

Drept dovadă că, în prezent, băiatul merge şi doarme la ei de cel puţin două ori pe săptămînă. De cîte ori poate, îi ajută la treabă, aceştia fiind destul de în vîrstă. Andrei vrea să le ofere şansa ca măcar acum, la bătrîneţe, să poată auzi şi, pentru asta, cei doi bunici au nevoie de proteze auditive performante.

Mihai Sturzu (Hi-Q) – Felicia Sârbu

Felicia are 17 ani, este din Chişinău şi vrea să danseze pentru a-şi aduce înapoi mama şi bunica, aflate de ani buni la muncă în Italia. Problemele financiare în familia ei au început acum şapte ani. Nimeni nu şi-ar fi putut închipui că tatăl ei ar fi în stare să-şi părăsească familia pentru o altă femeie. Au urmat ani de stres şi scandal. Pînă la urmă, Felicia s-a îmbolnăvit pe cînd era singură în ţară.

Cu timpul, datoriile s-au adunat şi le-a ajuns cuţitul la os. Mama a fost atunci obligată să găsească o portiţă şi să-şi găsească ceva de lucru în străinătate. Visul Feliciei este să-şi vadă mama şi bunica iarăşi acasă, lîngă ea, pentru că sînt singurul ei sprijin în viaţă.

Ionuţ Dumitru (Piticu’) – Oana Dedeu

Oana are 18 ani, este din Giurgiu şi dansează pentru a împlini visul de-o viaţă al mamei sale, acela de a avea propriul atelier de croitorie. De opt ani, Oana face parte din trupa “Millenium Dance”, iar mama este cea care face costumele pentru ea şi colegii ei. La fiecare dans, alte costume, la fiecare festivaluri, alte costume, cu fiecare an, alte costume. Lucrează acasă, la o maşină de cusut manuală, veche de 25 de ani.

Casa Oanei a devenit astfel un miniatelier de croitorie, mama ei lucrînd la costume şi noaptea, fără să se plîngă de oboseală, doar din dorinţa de a ieşi totul bine. Oana vrea să-i ofere mamei sale un atelier de croitorie cu care să îşi poată întreţine familia şi să poată crea în voie costume de calitate.

Cătălin Josan – Andreea Stănescu

Andreea are 21 ani, este din Bucureşti şi visează să-i poată oferi fratelui său, Alex, grav bolnav, tratamentele necesare şi un trai civilizat. Alex s-a născut cu o malformaţie la inimă şi a fost operat la 14 ani pe cord deschis. Din blocul operator a căpătat un microb în urma căruia a făcut septicemie. În plus, medicii i-au uitat un cateter în artera femurală, ceea ce a dus la tromboză şi s-a ajuns la concluzia că trebuie amputat piciorul drept ca să îi fie salvată viaţa.

Din cauza situaţiei lui Alex, mama a renunţat la serviciu, dar şi ea are probleme de sănătate. Andreea îşi doreşte pentru fratele său tratamente şi o proteză performantă, iar pentru părinţii săi – puţină bucurie şi un trai mai decent.

Alin Oprea – Roxana Mihaela Al-Sanadi

Roxana Mihaela are 35 de ani, este din Bolintin şi visează la un viitor sigur pentru copiii ei. Roxana s-a căsătorit prima dată la 14 ani. Din păcate, primul mariaj s-a dovedit mai degrabă coşmarul vieţii sale. Primul soţ devenise un alcoolic notoriu care nu o scotea din bătăi administrate zilnic. A pus punct căsniciei, dar a stat mult timp inter­nată în spital pentru a-şi reveni. Roxana n-a fost singura afectată de comportamentul soţului.

Fiul lor, Cosmin Tache, a rămas traumatizat psihic. Acum, este elev la liceu şi, în paralel cu şcoala, munceşte ca vînzător la un magazin alimentar. Roxana s-a căsătorit a doua oară crezînd că şi-a găsit sufletul-pereche, un medic arab, Ahmed Al-Sanadi. Dar, cît au locuit în Yemen, Ahmed s-a transformat într-un altfel de om, de care Roxana a simţit nevoia să fugă înapoi în ţară. Împreună cu Ahmed, are o fetiţă de 10 luni. Roxana lo­cu­ieşte înghesuită într-o cameră cu cei doi copii ai săi, dar şi cu mama sa şi fratele ei cu soţia şi copilul. Astfel, Roxana îşi doreşte să lupte pentru a le oferi copiilor săi un acoperiş mai sigur.

Reacţiile vedetelor după primele repetiţii

Gabriela Irimia: “Este clar că nu avem cum să ocupăm primul loc amîndouă. Dacă vom ajunge la duel, posibil că ne vom certa. Mama ar fi mîndră dacă oricare dintre noi ar cîştiga”.

Monica Irimia: “Dacă totul merge bine, va fi cea mai lungă perioadă pe care o vom petrece în ţară de cînd am plecat. Prietenii noştri din Anglia ne încurajează şi spun că una dintre noi va cîştiga, de aceea sîntem foarte optimiste. Deşi am făcut dansuri, nu am dansat niciodată vals, aşa că va fi o premieră”.

Cristina Cepraga: “Am extrem de multe emoţii, de-abia acum realizez în ce am intrat, dar îmi doresc foarte mult să învăţ şi să îmi iasă. este una dintre puţinele emisiuni de calitate din România care promovează latura umană, dar şi dansul, spectacolul”.

Claudia Cream: “Nu am dansat în viaţa mea dans sportiv. Cred că îmi va fi mai uşor la R&B şi la dansuri cunoscute mie. Concurenţa este foarte puternică şi am înţeles că pe parcursul con­cursului totul devine şi mai tensionat”.

Piticu’: “De trei ani, îmi doresc să particip la «Dansez pentru tine» şi iată că acum se întîmplă. Au participat colegii mei de trupă, Smiley şi CRBL, şi în sfîrşit mi se întîmplă şi mie. Cele mai dificile dansuri mi se par tango şi vals”.

Cătălin Josan: “Ştiu că o să fie greu la început, dar sînt pregătit pentru febra musculară. Am făcut acum trei ani cursuri de dans – sper să fi rămas cu ceva. Am urmărit celelalte sezoane şi mi-au plăcut toţi concurenţii, pentru că au muncit foarte mult”.

Mihai de la Hi-Q:
“Pentru mine, este mult mai dificil să dansez decît să cînt, este aproape imposibil, dar e distractiv. Dacă ar fi să mă descriu printr-un dans, aş inventa unul la care, indiferent de paşi, dansatorul să se simtă bine şi să ia nota 10”.

Alin Oprea: “Acum, nu sînt un mare dansator, dar voi deveni pînă începe emisiunea, fac eforturi în acest sens”.

Foto: Paul Diaconu;
Stilist: Eniko Szanto