Ora Pamantului 2009 in lume (Poze)

Apropo.ro / 30.03.2009, 18:00
Pe 28 martie, omenirea a sarbatorit "Ora Pamantului" ce simbolizeaza perioada de 60 de minute in care lumina este stinsa.

Pe 28 martie 2009, omenirea a sarbatorit "Ora Pamantului" ce simbolizeaza perioada de 60 de minute in care lumina este stinsa.

Initiativa "Ora Pamantului" sau "Earth Hour" a pornit din Australia, pe 31 martie 2007, si este un protest impotriva poluarii si dezvoltarii ce nu tine cont de natura si starea generala a Pamantului.

Anul acesta au participat la aceasta miscare peste 2.800 de orase din 84 de tari, dupa cum anunta Zoli Toth, Ambasador Earth Hour in Romania, pe blogul sau.

Cladiri, restaurante, bulevarde, baruri, trusturi media, companii din 10 orase din tara, alaturi de Bucuresti au ramas in bezna. Cea mai importanta cladire din Romania si a doua cladire din lume ca marime, Casa Poporului, si-a stins luminile pentru o jumatate de ora. Cifra 60, realizata integral din lumanari, a fost amplasata in Piata Constitutiei.

Trupa Sistem a marcat acest eveniment printr-un concert 100% unplugged, pe 28 martie, de la ora 20.30. Ei nu s-au folosit de niciun cablu, boxa sau microfon. Lumanarile au luat locul reflectoarelor.

Iata cateva locuri din lume in care lumina s-a stins:

GALERIE FOTO

Sydney

sydney opera

San Francisco

san francisco

Paris

paris

Sears Towers din Chicago

sears tower

 

 

Foto: www.energeia.ro; orapamantului.com