Oracle aduce Linux-ul la nivel de organizatie

Apropo.ro / 02.03.2004, 11:23
Oracle aduce Linux-ul la nivel de organizatie
Compania Oracle Romania a participat la cea de-a doua editie e a conferintei "Linux - solutii si aplicatii pentru piata romaneasca", eveniment organizat de IDG Romania pe 26 Februarie a.c. Asa cum reiese si din titlu, prezentarea "Solutii Oracle pe Linux" sustinuta de

Compania Oracle Romania a participat la cea de-a doua editie e a conferintei „Linux – solutii si aplicatii pentru piata romaneasca”, eveniment organizat de IDG Romania pe 26 Februarie a.c.

Asa cum reiese si din titlu, prezentarea „Solutii Oracle pe Linux” sustinuta de Catalin Bogdan – eBusiness Platform Solution Leader la Oracle Romania a avut ca tema principala prezentarea tehnologiilor dezvoltate de Oracle pe platforma Linux si evidentierea beneficiilor pe care acestea le ofera utilizatorilor.

Oracle a fost primul producator care inca din 1998 si-a lansat produsele pentru baze de date si servere de aplicatii care beneficiau de suport pentru Linux. In prezent, peste 3.500 de producatori independenti de software folosesc Oracle Database pe Linux, peste 550 de parteneri si-au certificat solutiile cu Oracle9i Database pe Linux, iar site-ul comunitatii OTN (Oracle Technology Network) a inregistrat peste 1.000.000 de descarcari pentru Linux.

„Oracle aduce Linux-ul la nivel de intreprindere, oferind toate produsele de tehnologie si aplicatiile sale pe Linux, colaborand cu distribuitorii de Linux, contribuind cu optimizari de performante si de stabilitate la kernel-ul Linux si oferind cel mai inalt nivel de suport tehnic,” a precizat Catalin Bogdan in cadrul prezentarii.

Angajamentul Oracle fata de Linux consta deci atat in asigurarea compatibilitatii Linux pentru intreaga sa linie de produse (baza de date, serverul de aplicatii, suita de aplicatii de e-business, pachetul Collaboration Suite) asigurarea unui suport direct pentru Linux, inclus in contractul de suport tehnic pentru Oracle, cat si includerea suportului tehnic pentru Linux in suportul oferit pentru toate produsele Oracle. Echipa Oracle specializata pe kernel-ul Linux contribuie la dezvltsarea mediilor open-source prin sistemul GPL, iar prin asocierea cu Red Hat si UnitedLinux a contribuit la obtinerea unor caracteristici noi pentru Linux, printr-o rata de transfer I/O imbunatatita, utilizarea optima a memoriei si cresterea scalabilitatii.

Folosind Oracle Database 10g si Oracle Application Server 10g pe Linux, clientii vor putea sa dezvolte solutii de nivel enterprise la cele mai reduse costuri pentru infrastructura hardware si sistem de operare.

Sursa: Oracle Romania, preluat de SmartNews.