Oracle tinteste Microsoft

Apropo.ro / 14.11.2001, 01:17
Oracle tinteste Microsoft
Software: Windows XP in limba romana Hardware: Un nou supercomputer Compaq Tips & tricks: Sterge-ti urmele ! Larry Ellison, director executiv al Oracle, a declarat ieri în cadrul unei conferinte de presa ca firma sa va "atenta" din nou la suprematia Microsoft, de


  • Software: Windows XP in limba romana
  • Hardware: Un nou supercomputer Compaq
  • Tips & tricks: Sterge-ti urmele !

    Larry Ellison, director executiv al Oracle, a declarat ieri în cadrul unei conferinte de presa ca firma sa va „atenta” din nou la suprematia Microsoft, de data aceasta printr-o noua strategie. Aceasta „tinteste” pozitia dominanta a Microsoft în domeniul software-ului pentru e-mail.

    Ellison a declarat ca serverele Microsoft sunt nesigure si nedemne de încredere. În schimb, afirma el, Oracle ofera un e-mail server pentru sistemul sau de management de date.

    Acesta este oferit în cadrul unui program de migrare a companiilor de la Microsoft Exchange la Oracle. Conform declaratiilor, noul software al Oracle nu tinteste competitia cu Micosoft Outlook, ci cu Microsoft Exchange.

    „Nu dorim ca oamenii sa migreze de la clientii de mail produsi de Microsoft. Vrem doar ca oamenii sa arunce Microsoft Exchange pentru un server care functioneaza” a declarat Ellison.

    Noul program va permite utilizatorilor sa foloseasca Oracle 9i ca server de aplicatii si baze de date în acelasi timp cu utilizarea lui ca server de e-mail.

    Prin aceasta decizie însa, Oracle nu va concura doar cu Microsoft, ci si cu Sun Microsystems si IBM, care comercializeaza propriile lor programe pentru serverele e-mail.

    Sursa: Chip.ro