“Oracolul” Simpsons lovește din nou: predicțiile serialului de desene animate șochează fanii

De: Andra Voiculescu / 22.01.2021, 13:58
“Oracolul” Simpsons lovește din nou: predicțiile serialului de desene animate șochează fanii

Serialul de desene animate The Simpsons are faima de a face predicții exacte și pare că acestea se adeveresc și anul acesta.

În prima săptămână din ianuarie 2021 una dintre predicțiile The Simpsons pentru acest an s-a împlinit deja.

Pe 6 ianuarie, susținătorii lui Donald Trump au pătruns în clădirea Capitoliului după ce democrații au câștigat controlul senatului la alegerile din Georgia. Patru persoane au murit atunci în urma atacului. În urma acestor evenimente, fanii serialului The Simpsons au observat că emisiunea TV a prezis în esență că așa ceva se va întâmpla în ianuarie 2021 în ediția lor specială de Halloween de anul trecut.

În The Simpsons-Treehouse of Horror XXXI, este ziua alegerilor din SUA din 2020 și Homer doarme în loc să meargă la vot. Ni se arată apoi Ziua Inaugurării, 20 ianuarie 2021, și haosul complet care a urmat, asemănările dintre episod și viața reală fiind evidente.

O persoană a postat pe Twitter o captură de ecran din episodul și a scris: „Vreau să știu cine sunt de fapt scriitorii simpsonilor”.

Alți fani au început apoi să împărtășească clipuri din spectacol, care se aseamănă cu cele întâmplate. Într-una, Homer fură proprietăți guvernamentale. În alta, personajele pot fi văzute revoltându-se și pătrunzând într-o clădire guvernamentală.

Astfel, după prezicerea președinției lui Trump, același episod din The Simpsons este acum creditat cu prevederea unui alt eveniment politic important: Kamala Harris devenind vicepreședinte.

Fanii au invocat episodul din 2000 al serialului de comedie, „Bart to the Future”, în care Lisa Simpson devine prima femeie președintă a Statelor Unite. Această conexiune poate părea destul de slabă la prima vedere (deoarece nu este nici măcar aceeași poziție), dar Lisa a purtat exact același costum violet pe care Harris l-a purtat în timpul inaugurării de miercuri, inclusiv colierul de perle și cerceii.

„Kamala Harris este într-adevăr Lisa Simpson”, a comentat un fan al „Simpsons” pe Twitter alături de o fotografie a vicepreședintelui Harris și dublura ei din desenele animate.

Un altul a scris: „#KamalaHarris îmi amintește de Lisa Simpson … aproape aceeași ținută.”

Asemănarea a fost atât de ciudată încât unii au crezut că vicepreședintele ar fi putut să se inspire din spectacol.

Această profeție politică ar putea fi doar o coincidență, deși un eveniment pe care opera lui Matt Groening l-a prevăzut cu siguranță a fost președinția lui Donald Trump.

În același episod, președintele Lisa remarcă: „Am moștenit o criză bugetară de la președintele Trump”.

Matt Groening a declarat, de altfel, pentru The Guardian: „Am prezis că va fi președinte în 2000 – dar [Trump] a fost, desigur, cea mai absurdă glumă la care ne-am putut gândi la acea vreme și este încă. Este dincolo de satiră. ”

Se pare că devenit ceva obișnuit ca The Simpsons să „prezică” evenimente importante din moment ce au fost creditați că au prezis totul, de la finalul Game of Thrones și pandemia de coronavirus, mulți fani ai serialului considerând-i adevărați “călători în timp”.


Sursa foto: capturi video