Oraș blocat cu… piure de cartofi

De: Marian Andrei / 11.06.2014, 17:15
Oraș blocat cu... piure de cartofi
Circulația din orășelul britanic Henley on Thames a fost blocată, săptămâna trecută, timp de trei ore în urma unei deversări de "substanțe chimice" care ulterior s-a dovedit a fi piure de cartofi.

Autoritățile au fost puse pe jar atunci când au fost anunțate că, in centrul orașului, s-a scurs o substanță chimică pe carosabil, în urma unui accident în care a fost implicat un camion cisternă.

Sosiți la fața locului, pompierii, polițiștii si salvarea au descoperit cu stupoare că substanța chimică „vâscoasă și care făcea bule în contact cu carosabilul” era de fapt… piure de cartofi.

Șeful pompierilor, Bob Speakman, a declarat la finalul acțiunii: Am trimis, corespunzător cu sesizarea primită, echipa pentru incidente chimice. Nu aveam de unde să știm ce s-a întâmplat în realitate”.

Blocarea intersecției, cauzată de răsturnarea camionului-cisternă care trasnsporta piureul la o fermă, pentru a fi folosit la hrana animalelor, a paralizat circulația în întreg orașul, aceasta fiind un punct obligatoriu de trecere.

După trei ore in care a fost curățat piureul, circulșația a fost reluată.