Oraselul Copiilor va fi un Disneyland in miniatura (Video)

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 17.08.2011, 16:23
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, promite ca Oraselul Copiilor din Parcul Tineretului va fi deschis partial la 1 decembrie 2011, odata cu "tara lui Mos Craciun", si total in mai 2012.

Noul Orasel al Copiilor, care se va intinde pe o suprafata de peste 260.000 de metri patrati si alti 259.000 de metri patrati in zona „Lumea Copiilor”, va permite accesul a aproximativ 60.000 de persoane si va arata ca un adevarat Disneyland in miniatura!

Noul Orasel al Copiilor din Parcul Tineretului, un mic Disneyland de pe tare.ro

Zona de agrement va cuprinde o roata imensa tip carusel, punctul maxim avand o inaltime de 170 de metri, de unde se poate vedea aproape tot orasul. De asemenea, vor fi amenajate plaje artificiale cu nisip si sezlonguri in forma personajelor Tom si Jerry si piscinele aferente, dar si bazine pentru adulti.

Oraselul Copiilor - plan

Oraselul Copiilor – plan

Pe aleea principala vor fi amenajate fantani pietonale personalizate, fantani cu foc si perdele de apa in spatele carora vor fi proiectate desene animate. Un spatiu inedit este cel in care este configurat un nor, ploaie cu tunete si fulgere. De asemenea, in orasel va fi o cascada, iar langa ea o partie artificiala de schi, mai mica cu 30 de metri decat cea actuala, dar si o biblioteca suspendata, cu internet wireless si carti electronice.

Tot spatiul va fi pazit de Politia Locala, iar taxa de acces in acesta zona ar putea fi una simbolica, de un leu.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone

Oraselul Copiilor din Parcul Tineretului a trecut din administrarea Primariei Capitalei in cea a Primariei Sectorului 4, la inceputul lunii iulie, iar Piedone, primarul care a slabit 50 kg in 6 luni, sustine ca va scoate evaziunea fiscala din „satul fara caini”, obligandu-i pe toti comerciantii sa se doteze cu case de marcat fiscale.