Orașul unde, fără tehnologia modernă, oamenii sunt mai sănătoși

Apropo.ro / 14.08.2013, 17:30
Orașul unde, fără tehnologia modernă, oamenii sunt mai sănătoși
Într-un oraș american localnici nu dispun de telefoane mobile, televizoare, radio-uri, și se declară cu mult mai liniștiți și sănătoși.

Locuitorii orășelului Green Bank din Virginia de Vest, Statele Unite, par să ducă o viață extrem de aspră, deoarece nu au acces la radio sau telefoane mobile.

Situația este cauzată de faptul că micuțul orășel cu 149 de locuitori se află în mijlocul unei zone de peste 33.000 de kilometri pătrați în care comunicațiile ce folosesc unde electronice sunt interzise.

Oamenii de știință folosesc această zonă pentru comunicațiile spațiale și nu permit echipamentelor electronice personale să perturbe semnalele. Acest lucru înseamnă că zona trebuie să fie fără radio, TV, WIFI, telefoane mobile sau bluetooth. Green Bank găzduiește cel mai mare radiotelescop rotativ din lume.

Viața nu este perfectă aici„, spune o femeie. „Nu există magazine, restaurante sau un spital apropiat. Dar cel puțin aici sunt sănătoasă. Pot să fac diverse lucruri. Nu stau tot timpul în pat cu dureri de cap„.

Citește mai multe detalii despre orașul care nu are voie să folosească tehnologia modernă, pe Mediafax.ro