Orașul unde oamenii refuză să-și monteze uși

De: Carmen Ulian / 29.01.2015, 11:00
Orașul unde oamenii refuză să-și monteze uși
Nicio casă din orașul Shani Shingnapur nu are ușă. Aici sunt peste 300 de locuințe, instituții educaționale, bănci.

Poate părea raiul pe pământ pe hoți, dar nimeni nu este atât de bogat să aibă ceva de ascuns. Niciuna dintre cele 300 de imobile din Shani nu are ușă, nici măcar banca. Banii și bijuteriile de valoare sunt, totuși, ținute într-un seif. Nici toaletele publice nu au uși. Se pare că nu există pudici aici.

La insistențele femeilor care și-au dorit intimitate au fost montate niște perdele la anumite uși. Montarea lor ar fi împotriva credinței lor.

Unii localnici mai pun uneori în locul ușii perdele sau alte obiecte, însă numai pe timpul nopții pentru a ține la distanță animalele sălbatice din zonă.

Atunci când se merge în vizită, nu trebuie să bați la uță, ci doar să strigi din prag.

Localnicii cred în Shani, Regele planetei Saturn, care le-a spus oamenilor că nu au nevoie de uși că îi va proteja mereu la nevoie. Montarea unei uși este considerată o blasfemie.

Fără uși și averi mari, localnicii nu sunt prădați de hoți, căci nu sunt în zonă, iar dacă vin o fac pentru a-i vizita, ca niște domni. Asta nu înseamnă că nu s-au confruntat niciodată cu asemenea probleme sau că nu sunt cazuri izolate.

Orașul are aproape 5.000 de rezidenți care nu se fură între ei. Micile averi pe care le au, acolo unde ele există, nu sunt ținute sub lacăt. Turismul este principala lor sursă de venit.

Tags: