Orașul unde se va construi cea mai înaltă cladire din România

Apropo.ro / 16.07.2015, 14:00
Orașul unde se va construi cea mai înaltă cladire din România
Grupul de companii Iulius, deținut de omul de afaceri Iulian Dascălu, va investi 220 de milioane de euro într-un ansamblu multifuncțional, cu spații de birouri, inclusiv cea mai înaltă clădire din România, de retail și petrecere a timpului liber.

„Creat după conceptul «lifestyle center», Openville Timișoara va reuni funcțiuni de office, retail, parc și entertainment. Investiția reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul țării, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, după ansamblul urbanistic Palas Iași”, arată grupul, într-un comunicat.

Proiectul dezvoltat de Iulius Management Center va avea o suprafață totală construită de 594.000 metri pătrați, iar Iulius Mall Timișoara va face parte din acesta.

Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. În total, vor fi construite șapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care și cea mai înaltă clădire din România.

„Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaționale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane. Una dintre principalele atracții ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul țării, desfășurat pe o suprafață de peste 55.000 mp, o adevărată oază de relaxare în aer liber, cu locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piațete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori și 20.000 de arbuști”, potrivit comunicatului.

Sursa: MEDIAFAX