Orban se opune initiativei de reînfiintare a Universitatii Bolyai

Apropo.ro / 17.07.2007, 14:23
Orban se opune initiativei de reînfiintare a Universitatii Bolyai
Comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban se opune initiativei a trei europarlamentari UDMR privind reînfiintarea Universitatii de stat în limba maghiara Bolyai, desfiintata în 1959, transmite RFI România. Sándor Kónya-Hamar, Atilla Béla Kelemen si Károly Ferenc Szabó

Comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban se opune initiativei a trei europarlamentari UDMR privind reînfiintarea Universitatii de stat în limba maghiara Bolyai, desfiintata în 1959, transmite RFI România.

Sándor Kónya-Hamar, Atilla Béla Kelemen si Károly Ferenc Szabó au început strângerea de semnaturi în Parlamentul European pentru reînfiintarea Universitatii de stat în limba maghiara Bolyai.

Ei acuza guvernele României din ultimii ani de comportament discriminatoriu si cer Comisiei Europene si Consiliului de Ministri European sa condamne atitudinea Guvernului român si sa initieze procedurile legale necesare facilitarii înfiintarii acestei universitati.

Potrivit lui Leonard Orban, „Comisia Europeana nu are competente în acest domeniu, care sunt de nivel national sau regional sau tin de autonomia universitara”.

Mediafax