Orez prajit cu mazare și morcovi

Apropo.ro / 24.02.2006, 15:23
Orez prajit cu mazare și morcovi
Ingrediente pentru 4 porții 150 g orez cu bobul lung, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 ceapa, 2 caței de usturoi, 4 linguri ulei, 300 g mazare decongelata, 2 linguri samburi de migdale taiați marunt, 4 linguri cașcaval ras, busuioc, sare, piper alb. Preparare Se pune la fiert


Ingrediente pentru 4 porții
150 g orez cu bobul lung, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 ceapa, 2 caței de usturoi, 4 linguri ulei, 300 g mazare decongelata, 2 linguri samburi de migdale taiați marunt, 4 linguri cașcaval ras, busuioc, sare, piper alb.

Preparare
Se pune la fiert orezul în 300 ml apa cu sare și coaja de lamaie, timp de 20 de minute, la foc potrivit. Orezul fiert se lasa la scurs, într-o strecuratoare. Ceapa și morcovii se taie cubulețe, iar usturoiul se zdrobește. Uleiul se pune la încins în wok (vas tipic chinezesc, de forma unei emisfere), morcovii și orezul se prajesc amestecand continuu, se adauga migdalele și cașcavalul. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare și piper, se asezoneaza cu zeama de lamaie și se garnisește cu frunze verzi de busuioc.