Organizatie al-Qaida in Marea Britanie

Apropo.ro / 16.01.2008, 09:48
Organizatie al-Qaida in Marea Britanie
Serviciile de informatii britanice monitorizeaza un site islamist care anunta infiintarea unei organizatii al-Qaida pe teritoriul Marii Britanii.

Serviciile de informatii britanice monitorizeaza un site islamist care anunta infiintarea unei organizatii al-Qaida pe teritoriul Marii Britanii, potrivit postului de televiziune BBC, relateaza Reuters.

Expertii din domeniul securitatii se tem ca un articol publicat pe acest site,www.alekhlaas.net, in care se declara "crearea unei organizatii al-Qaida in Marea Britanie", ar putea fi adevarat.

"Astfel de lucruri nu trebuie ignorate", a explicat Pauline Neville-Jones, fost director al comisiei britanice de informatii.

"Ar putea sa nu fie o amenintare din partea unei celule existente (…) insa constituie o initiativa in jocul de propaganda, care nu este ceva de ignorat. Este pana la urma o lupta de ideologie", a adaugat el.

Textul indeamna musulmanii sa se ridice impotriva necredinciosilor cum ar fi (premierul Gordon) Brown si a lui (Tony) Blair. El a fost publicat la data de 2 ianuarie.

Ministerul britanic de Interne si serviciile de securitate nu au putut fi contactate pentru a comenta aceste informatii.

Â